ГоловнаБлогиБлог В'ячеслава Гнатюка

Економічний звіт президента США – крок за кроком

Щорічний економічний звіт президента США не знаходить широкого дослідження та експертного обговорення серед українців та в Україні. Вірогідно цю ситуацію слід виправити, адже обговорюючи цей документ, українки та українці отримують низку переваг:

1) стає видним, на якому рівні розвитку та розуміння економічних проблем є президент США та його радники

2) ця практика звітування з економічних питань може стати природною та очікуваною в Україні й згодом постати і в нашій країні

3) обговорювані в зазначеному звіті питання можуть бути цілком екстрапольовані на українські реалії. Тому ми отримаємо можливість прискореного розвитку, упереджуючи проблеми, що можуть виникнути в Україні в близькому або середньостроковому майбутньому.

Отже, наразі нам є доступним економічний звіт Президента США за 2016 рік. Незважаючи на затримку з його аналізом та реферуванням краще цю роботу виконати пізніше ніж ніколи. Ті, хто цікавиться звітом та знають англійську мову можуть прочитати його самостійно на сайті Білого дому.

Документ складається з самого звіту президента на чотирьох сторінках за його підписом і семи глав, що є обґрунтуванням сказаного держслужбовцем США № 1. Самі глави написані радою економічних консультантів президента. Текст викладений в науково-публіцистичному стилі й є доступним широким верствам населення. При цьому він звісно ж містить найпрогресивніші ідеї американської та світової економічної думки. Текст глав звіту також є інструментом розробки й імплементації державної політики США в галузі народного господарства.

Цьогорічні глави звіту присвячені наступним темам: Інклюзивне (всеохоплююче) економічне зростання (Глава 1), Оцінка минулого року та прогноз на наступні (Глава 2), Глобальна макроекономічна ситуація (Глава 3), Рівність в ранньому дитинстві та ефективні політичні механізми для її досягнення (Глава 4), Технології та інновації (Глава 5), Економічні переваги інвестування в інфраструктуру США (Глава 6), Сімдесята річниця Ради економічних консультантів (Глава 7).

Коротке резюме звіту (англійською) надав Голова Ради економічних консультантів Джейсон Фурман та його колеги С. Блек і Д. Шамбо.

Невдовзі у цьому блозі з’являться переклад звіту та короткий опис його глав. Чекайте і читайте!

В'ячеслав Гнатюк В'ячеслав Гнатюк , Менеджер зі зв'язків з громадськістю в Адвокатському об'єднанні «ENGARDE»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram