ГоловнаБлогиБлог Василя Вакарова

50 vs 130 на користь корупції

Президент Петро Порошенко у Стратегії сталого розвитку "Україна -2020" записав, що антикорупційна реформа є першочерговою, а ключевим показником значиться входження України до списку 50 країн світу за індексом сприйняття корупції.

Фото: Макс Требухов

За результатами 2015 року нас розмістили на 130 місці серед 168 країн. Кількість балів - 27 із 100 можливих.

У минулому році ми були на 142 позиції із 175 і отримали майже стільки ж балів.

Попри весь "шум" і піар довкола "боротьби з корупцією", спроб працевлаштувати В. Чумака керівником антикорупційного бюро (не вдалим) чи антикорупційного агенства (не зрозуміло) і М. Саакашвілі Прем'єр-міністром (не вдалим), нас оцінили такою ж кількістю балів, як і за 2014 рік.

Цивілізований світ не вірить Президенту Порошенку і Прем'єру Яценюку у щирості їхніх намірів подолати корупцію. Не вірить ще і тому, що відсутні докази реальної діяльності у цьому напрямку.

Реальність така, що у минулому році до відповідальності за конфлікт інтересів було притягнуто кілька дрібних чиновників, з яких стягнуто до бюджету 1 млн. гривен. Усе!!! Кілька сотень тисяч працівників правоохоронних органів, на утримання яких ми сплачуємо мільярди гривен щорічно, продемонстрували мінусову ефективність власної роботи. Попри здійнятого галасу про відкриття другого фронту боротьби з корупційним спрутом ,за 2015 рік не було притягнуто до відповідальності жодної (!!!!) особи/осіб за організацію корупційної схеми.

Як наслідок провалу проведення антикорупційної реформи в Україні виникає питання, а що потрібно змінити: Стратегію, людей, які її написали, посадових осіб, які її не виконали, спроб працевлаштувати двох людей чи усе разом???

Політична воля керівника - це не просто якийсь термін. У першу чергу це дія.

"Чи дочекаємось Коли

Ми діждемося Вашингтона

З новим і праведним законом?"...

Василь Вакаров Василь Вакаров , Публицист
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram