П’ять книжок, які обов’язково потрібно прочитати цієї зими

Зима – це завжди час для нових вражень та звершень. Після тривалих свят настає період для вдосконалення, отримування нових знань та читання цікавих книжок. Саме з цією метою ми підготували до вашої уваги п’ять новинок, які обов’язково потрібно прочитати зимою!

Ірвін Ялом «Шопенгауер як ліки. Психотерапевтичний роман»

Ірвін Ялом — жива легенда психоаналізу, засновник школи екзистенціальної психології, володар Oscar Pfister Award за внесок в релігію та психіатрію, доктор медичних наук і професор Стенфордського університету, за чиїми підручниками навчаються тисячі майбутніх лікарів у всьому світі. Доктор Ялом створив новий жанр навчальної оповіді, у якій зі щирістю й дотепністю розповідає про випадки зі своєї психіатричної практики.

Звичайний психотерапевт Джуліус Герцфельд дізнається, що в нього виявили меланому і жити йому залишається щонайбільше рік. Кардинально переосмисливши своє минуле, він раптово вирішує дізнатися, як склалося життя тих пацієнтів, яким він не зміг допомогти. Зокрема життя Філіпа Слейта — сексуально одержимого хіміка-соціопата. Під час зустрічі Джуліус розуміє, що Філіпу вдалося вилікуватися самотужки завдяки… філософії Артура Шопенгауера. Тепер лікар та пацієнт у певному сенсі міняються місцями…

Фото: КСД

Карлос Руїс Сафон «В’язень неба»

Іспанський письменник Карлос Руїс Сафон є одним із тих авторів, яких найбільше читають і найбільше знають у всьому світі. Його книжки одна за одною стають літературними сенсаціями та здобувають шалену популярність. Твори Сафона перекладені 50 мовами світу й очолювали практично всі європейські книжкові чарти, а їхні шанувальники — мільйони людей на п’яти континентах.

«В’язень Неба» — третя книжка із циклу романів, дія яких відбувається в літературному всесвіті Цвинтаря забутих книжок — лабіринту історій, що зачаровують і змушують якнайшвидше дістатися останньої сторінки.

Барселона, 1957 рік. Даніель Семпере, власник книгарні, — щасливий чоловік і батько. Його продавець і приятель Фермін готується до весілля, а на носі ще й Новий рік та Різдво. Чоловіки в доброму гуморі чекають на прийдешні святкування, аж раптом все змінюється. До крамниці заходить загадковий сеньйор, який хоче купити подарункове видання «Графа Монте-Крісто». Він дивно поводиться, робить якісь записи, і Даніель відчуває: тут щось не так. Незнайомець якимось чином пов’язаний з Ферміном. Це привид його минулого, який може розкрити страшні таємниці…

Фото: КСД

Віктор Франкл «Лікар та душа. Основи логотерапії»

Віктор Франкл — всесвітньо відомий психіатр, психотерапевт, філософ, колишній в’язень нацистського концтабору. Обіймав посаду професора неврології та психіатрії в медичній школі Віденського університету, має докторські ступені в медицині та філософії. Володар австрійського почесного знака «За науку й мистецтво». Творець так званої Третьої віденської школи психотерапії, Франкл розробив метод екзистенціальної психотерапії — логотерапію. Сер Сиріл Берт, колишній президент Британського психологічного товариства, назвав його праці «найважливішим внеском у сферу психотерапії з часів Фройда, Адлера та Юнга».

Існує безліч ліків від фізичного болю. А чим лікувати душу? До кого звертатися по допомогу в період тяжких депресій і душевних криз? Чим зарадити, коли здається, що ніхто не підтримає? У цій книжці Віктор Франкл намагається зрозуміти складну природу людської душі й осмислює поняття духу. Це справжні ліки для душі. Щирі поради, переплетені із серйозними науковими здобутками, допоможуть віднайти сенс життя, пізнати себе, заспокоїтися й вилікувати душу.

Фото: КСД

Дж. Снайдер Сакс «Мікроби гарні та не дуже. Здоров’я і виживання у світі бактерій»

Ми звикли, що з мікробами слід боротися. А якщо насправді вони — ваші захисники? Ця книжка переверне уявлення людства про мікроби й гігієну. Наводячи цікаві факти з наукових досліджень, Джессіка Снайдер Сакс розповідає, які мікроби є гарними, а які не дуже, звідки вони беруться і як потрапляють до нашого тіла; чи дійсно вони сприяють появі хвороб, або, навпаки, можуть їх подолати; як позбутися мікробів і чи варто взагалі це робити.

Джессіка Снайдер Сакс — спеціаліст з імунології, мікробіології та інфекційних захворювань, відома журналістка, редактор популярного щотижневика Popular Science, регулярно пише для таких авторитетних видань, як: Discover, National Wildlife та Health, співпрацює з відомими американськими і канадськими науково-популярними журналами.

Фото: КСД

Джон Віндем «День трифідів»

Джон Віндем — культовий англійський письменник, визнаний майстер жанру, якого називають класиком світової фантастики, володар численних престижних міжнародних премій та нагород, серед яких Міжнародна премія з фантастики та Retro-Hugo Awards. Його твори стоять в одному ряду з такими шедеврами, як «Війна світів» Герберта Уеллса, «Я – легенда» Річарда Метісона та «Протистояння» Стівена Кінга.

Триффіди — рослини-хижаки, які мають здатність рухатися, чути й навіть мислити. Вони озброєні небезпечними жалами, що вражають жертву отрутою на відстані кількох метрів. Тривалий час триффідів масово розводили на спеціальних фермах заради цінних речовин, які ті виробляли. При цьому дотримувалися всіх можливих засобів безпеки. Але одного разу система вийшла з ладу…. Внаслідок потужного зорепаду більша частина людства осліпла. Ті, хто дивом не втратили зір, намагаються подолати наслідки катастрофи. Однак є дещо страшніше за руїни й хаос: триффіди вирвалися на свободу й розпочали жорстоке полювання на людей…

Фото: КСД

Тимур Курганов Тимур Курганов , Керівник видавництва "Клуб сімейного дозвілля"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram