ГоловнаБлогиБлог Тараса Костанчука

Національна поліція потребує справедливого лідера, який знає ціну людському життю!

Національна поліція – це одна з перших реформ, яка майже вдалась в нашій країні! Кропітким трудом створювався імідж офіцерів поліції, які не братимуть хабарі, вестимуть себе чемно та працюватимуть виключно задля народу! Але, нажаль, ми маємо й інший бік медалі, під назвою національна поліція. Бік, який наполовину заплямований брудними справами. Кажете, що корупція не проникла до лав національної поліції?

Фото: facebook.com/arsen.avakov

Більше ніж впевнений, що конкурс на посаду керівника Національної поліції вкотре продемонструє, що для корупції немає меж! Адже на такі посади потрапляють люди з близького кола, зручні для влади та маніпулювання.

Але моє загострене почуття справедливості вимагає від мене того, що я все рівно подав документи на посаду керівника національної поліції України! Вважаю, що всі державні структури, а в першу чергу, правоохоронні, повинні очолювали дійсно незаплямовані люди, патріоти своєї країни. Особистості з чистою совістю, сильним характером та холодним розумом.

Сьогодні національна поліція потребує професійного керівника, такого лідера, який знає ціну людському життю, який розуміє що таке справедливе правосуддя, який відчуває відповідальність за кожне життя. Від подій на Майдані 2013 року, до служби в добровольчому батальйоні в найгарячіших точках АТО, я завжди мав на собі відповідальність за безпеку людей, які знаходились поруч.

Вважаю, також, що першочерговою метою керівника Нацполіції має бути зміна всіх очільників на місцях! В обласних, районних та міських адміністраціях повинні займати посади виключно люди, які пройшли добровільно через війну, так звану антитерористичну операцію.

Основні цілі, що я буду переслідувати на цій посаді – це закінчення фактичної люстрації в правоохоронних органах. Ми повинні позбутись старих гір на ногах, у вигляді корупції адептів минулої влади! Ввести положення про презумпцію винуватості співробітників МВС. А це означає, що відповідальність повинна бути в кожного за хабарництво та корумпованість у минулому. Якщо правоохоронець не зможе пояснити, звідки в нього автомобілі, коштовні прикраси чи квартири, він вже повинен нести відповідальність! І не тільки звільненням з органів, а й тюрмою та конфіскацією майна!

Я переконаний, що на посаді керівника Національної поліції повинен бути справжній патріот, людина, яка не ставить за основу свій добробут, а є самовідданою державі!

Тарас Костанчук Тарас Костанчук , Керівник ГО "Військово-патріотичне об'єднання учасників АТО "Справедливість", командир штурмової групи батальйону "Донбас"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram