ГоловнаБлогиБлог Тараса Костанчука

Хто фінансує сепаратизм в Україні?

Неодноразово наголошував, що найстрашніші вороги знаходяться всередині країни, а не на лінії розмежування. Вони немов ракова пухлина знищують нашу державу, залишаючи її громадян без засобів для існування… Розграбування українських земель та нелегальне використання ресурсів країни – ось основний мотив для злочинної діяльності.

На сьогодні активісти громадської організації «Військово-патріотичне об’єднання учасників АТО «Справедливість» мають інсайдерську інформацію про банд формування, що діє задля своїх інтересів на території Херсонської області.

Схема виглядає наступним чином – колишній регіонал Олексій Журавко, перебуваючи на території РФ, через своїх людей, які займають високі посади в адміністрації Херсонської області, веде бізнес та координує їх дії таким чином, що в Херсоні масово вирубаються ліси та незаконно видобуваються піски. Високоякісна деревина нелегально збувається в Росію, пісок – в окупований Крим. Отримані з продажу гроші (готівка) направляються до Журавко, який вкладає їх у те, щоб за допомогою місцевих ЗМІ маніпулювати громадською думкою в регіоні та зміцнювати проросійські настрої серед місцевих мешканців.

Всього є два основних фігуранти, які діють в області, захищаючи інтереси Журавко – це Рищук Євген – заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації та Тищенко Віктор - голова Херсонського обллісгоспу. Також є два основних джерела доходу угруповання – прибуток від незаконної вирубки Херсонського лісу, що насаджувався штучно впродовж 40 років та видобутку піску, що виникає на пустирі.

Рищук Євген э другом і партнером Журавко. Фактично керує областю, маючи компромат і вплив на депутата ВР Гордєєва. Бізнесмен, власник корпорації «Укравіт» (виробляють пестициди, гербіциди, добрива та засоби захисту від комах. Насправді підприємство закуповує хімію в Китаї і розфасовує на своєму виробництві).

ТОВ «ГЕОРЕСУРСИ», дочірнє підприємство ТОВ «Комбі-інвест», м.Одеса, (власники Рубінштейн Л.П. та Васильківська О.Л.,), займається видобутком піску. За інформацією правоохоронних органів, пісок вантажиться на баржі, відправляється до Одеси, там оформлюється фіктивний експорт до Грузії і суховантажем відправляється в окупований Крим. Реалізацією піску в Криму, за неперевіреною інформацією, займається Журавко!

Прикриттям незаконної діяльності на території лісгоспів займається глава Херсонського обллісгоспу Тищенко Віктор. Тищенко був затверджений на свою посаду під час депутатства Журавко. У 2014 р, після Євромайдану, був знятий з посади (люстрований), звинувачений у незаконній вирубці та видобутку піску. У 2015р. поновився на посаді наказом № 67-к від 19.02.2015 року і продовжує займатися тими ж схемами. Дружина Тіщенко займає посаду головного бухгалтера на підприємстві Журавко. Кому заплатив Тищенко, щоб поновитись на своїй посаді?!

Бізнес Журавко включає в себе 16 підприємств різної спрямованості: і хлібозавод, і перевезення вантажів і пасажирів, і торговий центр, і спортбаза на узбережжі, і швейна фабрика, і медцентр з мережею аптек. Бандформування Журавко займається цілим рядом протизаконних справ: незаконний видобуток піску, вирубка лісу, вилов риби браконьєрами, вилов креветки, осетрових, незаконне полювання тощо. Частина коштів, отриманих незаконним шляхом, спрямовуються на фінансування вирішення питань, що потрапляють в сферу інтересів однієї людини - Журавко. А це і пропагування сепаратизму, проросійське налаштування населення.

Більш того, сам Журавко отримує і публікує в мережі інформацію про пересування українських військових колон, розташування наших частин. А військовий полігон в Херсонській області, на якому проходять навчання наші хлопці на ротації, люди Журавко намагаються прибрати. Свої дії вони пояснюють тим, що саме через полігон йде вирубка лісів в Херсонському регіоні.

За інформацією представника правоохоронних органів Журавко активно співпрацює з ФСБ РФ. Про це свідчив нещодавній випадок, коли бізнес-інтереси Журавко перетнулися із двома іншими бізнесменами з Херсону. На останніх вийшли оперативні співробітника ФСБ РФ та погрожували їх ліквідувати, якщо вони зачеплять бізнес Журавко!

Корупційні схеми в Україні, через які фактично держава бідніє, покриваються представниками ФСБ!!! Все це робота злагоджена та відпрацьована роками задля знищення України! І це тільки Херсонський регіон! А у нас нещодавно були подібні НЕВИРІШЕНІ проблеми у Житомирі – із бурштином і лісом, Чернівцях і на Волині – із лісом, Чорнобилі – із металобрухтом! І саме це відповідь на питання ЧОМУ У НАС ВЖЕ ТРЕТІЙ РІК ВІЙНА?!

У нас з вами, буквально з під носа забирають країну, розкрадають найцінніше, відбирають життя наших рідних, коханих! ЗА ГРОШІ, ВИЛУЧЕНІ З ПРОДАЖУ РОЗКРАДЕНИХ УКРАЇНСЬКИХ РЕСУРСІВ ФІНАНСУЄТЬСЯ ВБИВСТВО НАШИХ ХЛОПЦІВ! А ми все дивимось розважальні шоу по телевізору, співаємо й танцюємо ,робимо вигляд, що війни немає!

Я ще раз закликаю патріотів, які є ветеранами АТО, просто свідомих співгромадян – не сидіти на місці і не чекати «мани небесної», а діяти! Я ще раз закликаю говорити про це журналістів наших ЗМІ! Виявляти корупційні схеми, корупціонерів, які спрямовують свої дії на те, щоб Україна втратила свою державність! Я закликаю координувати дії активістів та журналістів, об’єднуватись та виявляти адептів кремля немов паразитів, які заслуговують лише на знищення!

Сьогодні активісти, правозахисники написали лист-звернення до Міністра агропромислового комплексу та продовольства України задля того, щоб перші керівники країни звернули увагу та вжили заходи щодо ситуації, яка склалась в Херсонському регіоні! В свою чергу наголошую, що патріоти готуються до радикальних дій! Адже ми не дозволимо, щоб Україну зруйнували!

Смерть Ворогам! Слава Україні!

Тарас Костанчук Тарас Костанчук , Керівник ГО "Військово-патріотичне об'єднання учасників АТО "Справедливість", командир штурмової групи батальйону "Донбас"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram