>
Favbet
Favbet
ГоловнаБлогиБлог Дениса Криги
Спецтема
Евро 2012

13 запитань Олегові Блохіну

Резюмуємо виступ збірної України на чемпіонаті Європи питаннями до головного тренера команди. Наше Євро завершилось. У Донецьку, матчем проти збірної Англії. Після нього можна було почути і прочитати багато різних думок і вражень - від "Ганьба" до "Претензій до Блохіна бути не може". Претензій, може, й не буде - а от запитань за час підготовки до Євро і виступи на чемпіонаті назбиралося.

Фото: Макс Левін

Ми вирішили оформити їх у щось на кшталт відкритого листа з 13 запитань, на які нам хотілось би отримати відповіді. Не для того, аби розкритикувати збірну, тренера чи Федерацію. Не забувайте, що Олег Блохін залишається на посаді головного тренера й надалі, тож хотілось би зрозуміти, чому збірна готувалась і грала саме так, як ми це бачили, і що ми матимемо у відборі до ЧС-2014.

Усі ці питання ми обов'язково надішлемо у прес-службу Федерації футболу України - і, сподіваємося, отримаємо відповідь. Отже, все те, що ми хотіли і хочемо почути від Олега Блохіна.

1. Чому, незважаючи ні на що (клас, ігрова форма, психологічний стан), ставку досі роблять на гравців "Динамо", які в цьому сезоні програли все, що можна було програти?

2. Чому на чемпіонат Європи поїхали Алієв, Мілевський і Селезньов - а не Калініченко і Шиндер? Сидіти на лавці зміг би кожен, але "таврійці" навесні виглядали дуже непогано, Шиндер же взагалі чи не єдиний толковий український форвард свого амплуа.

3. Якщо вже в заявку було включено Селезньова - найкращого бомбардира чемпіонату, то чому він так і не вийшов на поле в жодному матчі? Збірна взагалі не "награвалась" на таранного форварда?

4. Чому в матчі зі шведами команда грала зовсім не в той футбол, який ми бачили на передчемпіонатних зборах? У чому причина такої несподіваної трансформації передчемпіонатної підготовки?

5. Швеція і Франція - різні за стилем, грою і силою (а також слабкістю) команди. Чому на обидва ці матчі було виставлено однаковий стартовий склад? Винятково через формулювання "переможний склад не міняють"?

6. Чому два матчі в основі провів Тарас Михалик, який майже не грав навесні в "Динамо" і був неготовий до чемпіонату? А Ракицький, який грав проти Мессі й того ж Мексеса і не допускав позиційних помилок, який провів відмінний сезон і був у відмінній формі, вийшов на поле тільки в останньому поєдинку?

7. Чому в матчі з фаворитами групи - французами - команда демонструвала атакувальний футбол із одним опорним півзахисником? Адже логічніше було саме цей поєдинок провести від оборони, наситивши центр поля (Гармашем у парі з Тимощуком)?

8. Чому Андрій Ярмоленко, який у контрольних матчах був одним із лідерів збірної і головним (на пару з Назаренком) організатором атак - на ЧЄ просто провалився, особливо в других таймах?

9. Чому команда пропустила всі свої голи в перші 10-15 хвилин після перерви - тобто після безпосереднього спілкування з Вами в роздягальні?

10. У збірну взяли щонайменше двох гравців із поставленим дальнім ударом - Алієва і Назаренка. Чому цей елемент майже не використовували в матчах ЧЄ (в тому числі і через відсутність цих гравців на полі)?

11. Чому настільки безпорадно відіграв Євген Коноплянка, вся гра якого зводилася до його улюблених зміщень до центру й ударів повз ворота - або запізнілих передач, коли темп атаки вже було втрачено? Це побоювання за наш лівий фланг оборони, де грав Селін, який майже не підключався до атак, чи ініціатива самого гравця?

12. Чому в стартовому складі збірної у всіх матчах ЧЄ був Селін, а не Шевчук, який, хоч і віковий гравець, але сезон у чемпіонаті провів дуже вдало і виглядав принаймні не гірше за Євгена, а з урахуванням регулярних підключень до атаки в іграх за клуб іще й різноплановіше?

13. Чому команда і Ви, за прикладом поляків, не прийшли в столичну фан-зону на зустріч із уболівальниками? У них напевно були і питання, і побажання, і подяки. Та і граєте ви ж не за гроші, а за країну. Чи ми всі помиляємося?

ufootball.com.ua

Денис Крига , ​Журналіст, редактор, футбольний оглядач ufootball.com.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram