Загиблі пасажири та екіпаж авіалайнеру стали жертвою держави-терориста та безпринципних керманичів західних країн

З усього прочитаного мною за цю добу можу зробити декілька висновків.

Фото: EPA/UPG

По-перше, попри всі наші емоції слід визнати, що ніхто не збирався навмисно збивати саме пасажирський лайнер. Стався, так званий, ексцес виконавців, які це зробили, переплутавши пасажирський авіалайнер з військово-транспортним.

По-друге, збити терористи авіалайнер не могли. Надто багато фахівців має бути задіяно для успішних пусків ракет на таку висоту. Забезпечити це безпосередньо на контрольованій терористами території було би вкрай важко. Тримати таку кількість вузькоспрямованих фахівців там безглуздо. Бо там, в принципі, не могло бути стільки літаків, які би хотіли збити терористи.

По-третє, це не могли зробити українські військові, тому що в них немає відповідних ракетних установок в тій зоні. Крім того, безпосередньо у терористів, які знаходяться на українській території, літаків немає, а тому українським ракетникам немає на кого там полювати.

З трьох попередніх висновків логічно напрошується четвертий. Авіалайнер збитий російськими військовими з російської території. Це попередньо підтверджується і даними з американських супутників. Знову ж таки, хочу підкреслити, поки немає доказів, що це було зроблено навмисно. В попередні дні вони збили два українських військових літаки.

Тобто, росіяни догрались зі своєю, так званою, гібридною війною. Вони здійснюють ракетні удари по наземним та повітряним цілям в Україні зі своєї території, роблячи вигляд, що це не вони. Але в цьому випадку російські військові та цивільні служби не скоординували свої дії, а тому нанесли удар не по військовому, а по цивільному літаку.

З цього випливає також питання: «Як довго європейські лідери будуть проголошувати дурню про те, що, мовляв, Росія не достатньо активно протидіє фактам постачання зброї та росіян на Донбас?» Насправді, європейським керманичам потрібно почати називати речі своїм ім’ям. Росія веде терористичну війну проти України, нехтуючи всіма нормами міжнародного права. Причому, саме небажання лідерів західних країн застосувати справді жорсткі санкції відносно держави-терориста породжує відчуття повної безкарності у її керманичів. І тому факти міжнародного тероризму з боку керівництва Росії стають все більш відвертими, агресивними та повномасштабними.

Загиблі пасажири та члени екіпажу цивільного літаку стали жертвами не тільки знахабнівших керманичів держави-терориста. Вони є також жертвами цинізму та політики подвійних стандартів керманичів західних країн, які дуже не хочуть залишатись без бізнесових ґешефтів держави-терориста.

Борис Кушнірук Борис Кушнірук , Економіст
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram