ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Хто платить за брехню на телеекранах

Вважають, що зброєю третьої світової війни буде не автомат, а слово. Завдяки йому можна буде провокувати війни на території інших держав. Як говорить народна мудрість – слово не стріла, але ранить. Яскравий приклад – наша країна. За останні місяці ми побачили, як жорстко діє російська пропаганда. І як виявилося деякі українські високопосадовці дуже постаралися, щоб українцям, зокрема жителям Донбасу, добряче промили мізки з екранів телевізорів.

Фото: www.kmu.gov.ua

«Дайте мені засоби масової інформації і я зроблю з будь-якого народу стадо свиней». Так про силу слова говорив Йозеф Геббельс. Ця фраза прозвучала в далеких 1940-х роках, але і досі лишилася актуальною. Подивімося хоча б на ситуацію, яка розвертається на Сході. Тому до інформації, тим більше інформаційної безпеки держави, потрібно ставитися дуже обережно, чого в нашій країні не роблять.

З моменту початку воєнного конфлікту на Донбасі було захоплено майже десяток телевеж. Терористи відразу заблокували українські канали. Натомість увімкнули російські. І замість того, щоб відрубати електроенергію цим вишкам, Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення на чолі з Олександром Півнюком вчасно і повністю сплачує за неї. Відбувається цей акт державної зради за підтримки голови Держспецзв’язку Володимира Звєрєва. За їхньою логікою, якщо відключити вежі, жителі Донбасу втратять єдиний шанс на інформацію! Вдумайтесь! А від цих державних структур залежить інформаційна безпека цілої країни.

Ще один цікавий факт – Півнюк та Звєрєв колишні російські офіцери. А на своїх посадах знаходяться по лобі Володимира Сівковича. Того самого, який був замсекретаря РНБО та віддав наказ на побиття студентів на Майдані. Звєрєв є кумом Сівковича, а товаришують вони з курсантських часів. Півнюк був підлеглим Сівковича ще з часів його управління каналом СТБ. Сам Сівкович вже давно є засланим козачком Кремля у владній вертикалі України.

Працівники Концерну також розповідають, що почався дерибан землі підприємства. Як у 90-х приїжджають люди і ставлять кілочки, рубають дерева…

Також почалося полювання на відьом. Півнюк чинить тиск на бухгалтерів, які ніби то порушують правила бухгалтерського та податкового обліку. Каральні дії почалися після того, як трудовий колектив виступив проти таких принципів роботи. Зараз Півнюк погрожує своїм підлеглим відкриттям кримінальних справ, якщо ті не нададуть компрометуючу інформацію про колишнє керівництво Концерну.

Працівники Концерну вже звернулися до Президента з проханням розв’язати цю ситуацію. Знають про ці факти і в СБУ, РНБО, ГПУ.

Від свого імені закликаю всі відповідальні органи зупинити цей безлад і притягнути до відповідальності державних зрадників. Пам’ятаймо, що брехня, яку повторюють сто разів, стає правдою. І не хотілося б, щоб цей алгоритм випробовували і надалі на українцях.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram