ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Тільки молодь може захистити Україну від окупантів і підняти її з колін!

Священний вогонь Революції в нашій країні запалила молодь. Так, активну участь у подіях Майдану, Банкової, Грушевського та урядового кварталу брали чимало людей такого віку, як я, та ще старше. Більшість добровольців, які сьогодні їдуть на фронт - так само зовсім молоді. Це стосується і бійців, і медсестер, котрі на передовій.

Фото: Макс Левин

Авангардом радикальних змін в Україні були і є хлопці та дівчата по 16-17 років і трохи старше. Вони першими кидали коктейлі Молотова, їх не зупинив ні БТР, ні спецвійська, вони без краплі страху йшли у нерівний бій із "Беркутом", а сьогодні - із терористами. Найбільшим Героєм для мене за останній час є 19-річний Юра Поправко, який під Слов'янськом зі зброєю в руках до останнього відстрілювався від ворогів України, коли зрозумів, що не здужає - не дався їм у руки живим і підірвав себе.

Я в захваті від української революційної молоді. Щиро. Слово Ляшка, якби юридично була така можливість - віддав би свій мандат народного депутата комусь із зовсім молодих, хто йшов вчора кидав каміння на Грушевського, сьогодні - стріляє у сепаратистів, а завтра - наведе порядок в Україні.

Тільки молоді хлопці і дівчата – не мажори, а талановиті діти з простих родин – енергійні, розумні, креативні – здатні змінити життя свого народу. А не старі геронтократи, які немов пеньки мохом пообростали, сидять по більше 20 років на Печерських пагорбах, життя людей «покращують». В парламенті близько 200 пенсіонерів. Як державна влада може бути «домом престарелых»? І тому я веду молодь до влади. На парламентських виборах 2012 року середній вік кандидатів у депутати від Радикальної партії був 31 рік. На довиборах-2013 найкращий результат серед наших кандидатів взяв Андрій Лозовий, якому 25. Два місяці тому моя команда зайняла 2 місце на виборах до Київради. Список - молоді хлопці та дівчата. Бо це, як би банально не звучало - майбутнє України.

На наступні вибори зробимо ще молодший список. І коли мені дорікають, мовляв, у молодих-зелених немає досвіду, хочу спитати: що відбудеться швидше – здібні дівчата і хлопці навчаться нормально працювати чи старий злодій перестане красти?

Сьогодні – День молоді. Але що ж святкувати? Багатьом юним людям немає за що купити костюм чи плаття на випускний бал у школі. Поступити у вуз на хорошу спеціальність без блату досі фактично неможливо. Знайти роботу – для більшості молодих людей проблема. У 90% молодих родин немає свого житла, а у декого з них немає можливості навіть винайняти собі куточок. І яке майбутнє у держави, де таке ставлення до молоді?

У парламенті я зареєстрував ряд законопроектів, покликаних на допомогу молодим: по гарантоване перше робоче місце, про безкоштовну освіту, про 3%-ні кредити на житло для молодих родин, про заборону пенсіонерам обиратися у народні депутати і працювати на державній службі. Однак і минула, і нинішня більшість у Верховній Раді не дає мені реалізувати ці ініціативи, бо не голосує за мої законопроекти. Що ж, час відплати скоро настане.

Радикальна ротація еліт відбудеться неминуче. Я приведу молодих дівчат і хлопців до влади – і ми змінимо Україні. А ті, хто сьогодні керує країною і отруює життя в тому числі молоді – ще гірко пошкодує про це. Кожен злодій при посаді буде нести відповідальність за те, що вкрав у багатьох українців молодість.

Дорогі мої молоді друзі, вітати вас вважаю кощунством, бо це «свято» – нині пусті слова. Святкувати будемо тоді, коли змінило свою країну – і кожна молода людина матиме роботу і гідне життя. Не в честь так званого Дня молоді, а просто так: бажаю вам знайти себе у цьому житті, реалізувати, бути здоровими і щасливими! Я з вами!

P. S. А ще, молодняк, я вам люто заздрю. Ми живемо у великий час, коли по-справжньому народжується нескорена і непереможна нація... Мені вже скоро 42, тому поряд із 18-річними бійцями я відчуваю себе підстаркуватим. Відтак завжди готовий вам уступити.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram