ГоловнаБлогиБлог Дениса Москаля

Вищий адмінсуд підтвердив, що Біличанський ліс – це територія Києва

Справа захисту Біличанського лісу нарешті зрушила з мертвої точки. Після того, як О. Турчинов 1 травня підписав Указ про надання Біличанському лісу природоохоронного статусу національного природного парку, рішення на користь збереження лісу прийняв і Вищий адміністративний суд України.

29 травня 2014 року Вищий адміністративний суд України задовольнив касаційну скаргу Київської міської ради на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду, якими було скасовано рішення Київської міської ради від 5 квітня 2012 року «Про відмову в погодженні проекту землеустрою щодо встановлення та зміни меж селища Коцюбинське».

Йдеться саме про те рішення Київської міської ради, яким столичні депутати з моєї ініціативи відмовились включати до меж селища Коцюбинське близько 4 тисяч гектарів території Києва, а саме Біличанського лісу. За попередньої влади дерибанщики лісу діяли у змові з корумпованими судами, тож отримували рішення на свою користь. Наприкінці травня цього року Вищий адміністративний суд України задовольнив касаційну скаргу Київської міської ради і підтвердив правомірність рішення, яким ми відмовились віддавати селищу унікальний Біличанський ліс.

Тобто Вищий адміністративний суд України підтвердив, що Біличанський ліс є територією столиці.

Це ще один надзвичайно важливий крок у справі збереження Біличанського лісу, який з 2008 року намагалися роздерибанити і віддати під забудову керівники селища Коцюбинське. Вищий адміністративний суд став на захист територіальної цілісності столиці України та унікального Біличанського лісу, за збереження якого ми боремось не один рік.

Нагадаю, що відповідно до ст. 85 Конституції України змінювати межі Києва може винятково Верховна Рада, тож усі рішення судів попередніх інстанцій, спрямовані на зміну території столиці, суперечили Основному Закону. Тож Вищий адміністративний суд України не тільки зберігає Біличанський ліс, який захищає Київ від негативного впливу важких металів і сполук, а й підтверджує територіальну цілісність столиці.

Денис Москаль Денис Москаль , Депутат Київської міської ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram