ГоловнаБлогиБлог Тараса Матвіїва

Замість вибачень і спростувань

Після нещодавнього рейду “Пошукової ініціативи” до моргу 5 міської лікарні у нашу сторону полились ріки брудних звинувачень.

Фото: Надано автором

На думку чиновників відділу охорони здоров'я КМДА ми, пошуковці - брехуни, наклепники і шахраї! Нам нічого робити, як днями тинятись моргами та чинити капості на шкоду цнотливо чистих і непідкупних керманичів столиці.

Виявляється, у морзі 5 лікарні ми не були, з паталогоанатомом не спілкувалися, тіло 41-річного Олексія Холиці, що зі слів того ж працівника був активістом Майдану, не бачили, у реєстраційний журнал не заглядали. Все це нам примарилось! Тепер від нас вимагають спростувань і вибачень!

А дзуськи Вам, панове! Бо:

1. Тіло Олексія бачило 3 пошуковців і кожен з них може це підтвердити при потребі. Чоловік справді лежав на підлозі, в жахливому стані.

2. З нами особисто спілкувався працівник моргу, який представився Платоном. Навіть показував реєстраційний журнал та вказував на прізвище померлого. Частину розмови вдалось записали на диктофон. Це страхівка саме для таких випадків.

3. Ми вже провели певну роботу. Повідомили про "знахідку" знайомих з карного розшуку. Чекаємо докладної інформації.

4. Зробили офіційний запит до КМДА. Цього разу допомогти погодилась команда нардепа Л.Оробець.

Додаємо скани "наїзду" КМДА, депутатського запиту та кілька фотографій з моргу 5 лікарні. Не дуже вдалих, бо доводилось знімати непомітно.

Фото: Надано автором

Фото: Надано автором

Фото: Надано автором

Якщо у департаменті охорони здоров'я КМДА справді бажають допомогти у пошуку зниклих активістів Майдану та відновити справедливість, то ми вітаємо таку співпрацю. Але коли там вважають, що ліпше кидати в когось камінням та замовчувати проблему, то нам не по дорозі.

Як гадаєте, таких пояснень чиновникам міськадміністрації вистачить? Якщо ні, тоді ми самі запитаємо у відповідь. Як запитували дотепер у МВС, Генпрокуратури, міської влади, керівництва кладовищ. Нікому не дамо перекидати зі здорової голови на хвору.

PS: Дізнатися більше про роботу “Пошукової ініціативи” можна на сторінці Facebook.

Коли ж є важливі факти, що стосується зниклих активістів, або змога допомогти - телефонуйте на гарячу лінію 067 866 45 74 або 093 049 59 43

Тарас Матвіїв Тарас Матвіїв , Координатор "Пошукової ініціативи Майдану", журналіст
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram