Лідери «джинси» у Луганську говорили про роботу місцевої влади та політичну ситуацію в країні

За результатами моніторингу в період з 31 березня по 6 квітня 2014 року відсоток матеріалів з порушенням професійних стандартів журналістики або ознаками замовності у луганських медіа становив 27,5%. З них політичного характеру – 91%, позитивні матеріали про силові органи – 5% комерційного характеру – 4%. Найбільша кількість матеріалів була присвячена питанням роботи місцевої влади, політичної ситуації в країні та дій по стабілізації економіки з боку нової влади.

Фото: Надано автором

Найбільше в позитивних матеріалах про діяльність державних установ або посадовців фігурували Луганський міський голова С. Кравченко, Голова Луганської ОДА М. Болотських та народний депутат України О. Єфремов. Особливо треба відмітити резонанс прес-конференції О. Єфремова, який розповів журналістам про своє політичне переслідування, оцінку нової влади та відношення до В. Януковича. Найбільша кількість матеріалів, які порушують професійні стандарти журналістики або мають ознаки замовності була зафіксована у телеканалу «ЛКТ», газети «Ракурс» та сайту «Коментарі». Найбільш об’єктивно висвітлювали події у суспільстві журналісти телеканалу «ІРТА», «Реальної газети» та сайту «Політика 2.0».

Фото: Надано автором

Фото: Надано автором

Фото: Надано автором

Фото: Надано автором

Детальний звіт по результатам моніторингу за посиланням.

Моніторинг ТБ, друкованих та Інтернет - медіа на предмет дотримання ними професійних стандартів проводиться ГО «Центр європейських ініціатив Луганщини» з 25 березня 2014 року у Луганській області за підтримки ГО «Телекритика». Проводиться моніторинг 3-х обласних телеканалів, 6-х газет та 6-х онлайн-видань. В цьому звіті наведено результати моніторингу, що здійснювався з 31 березня по 06 квітня 2014 року.

Максим Михальков Максим Михальков , Основатель PLAY Foundation, выпускник Johan Cruyff Institute
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram