Вимога часу – діяти кожному!

Щодня я переглядаю стрічку новин з тривогою. Розумію, що зараз це характерно для більшості українців, бо тривожних новин про нові виклики нашій оновленій та водночас ослабленій державі бачимо вдосталь. А особливо страшно бачити свіжу новину про те, що лічильник смертей не зупиняється. Небесна сотня все ще поповнюється нашими хлопцями.

У такі моменти я знову особливо гостро починаю розуміти, яку відповідальність ми, живі, маємо перед ними – мертвими. Не зрадити, не відступити, не спідлитись душею, не опустити рук. А вистояти і втілити в життя мрію і живих, і мертвих, за яку виходили більше трьох місяців українці на Майдан у столиці та майдани по різних куточках нашої країни. Побудувати свою – сильну, по-справжньому незалежну, успішну й заможну державу. Де чиновники будуть працювати на благо країни, а не напихати свої кишені награбованими мільярдами. Де правоохоронні структури будуть охороняти права і свободу людей, а не «золоті унітази» можновладців. Де буде справедливий суд, чесна податкова. Де всі громадяни матимуть рівні права, а також відчуватимуть свої обов’язки перед суспільством.

Чи зможемо побудувати таку державу?

Я впевнений – зможемо, якщо будемо рішучими прямо зараз, не зволікаючи. Якщо виженемо геть заплямованих корупцією, хабарництвом, казнокрадством чиновників, силовиків, суддів. Чи не найважливіша вимога нової української доби – люстрація. На це не вистачало сміливості жодній іншій політичній команді. Але зараз про потребу люстрації кричить пролита кров героїв Майдану.

Деякі призначення у новій владній команді вже викликають запитання. І ми не маємо права на бездіяльність, лише обговорюючи на кухнях та в інтернеті хибність тих чи інших призначень.

Ще більше питань і гніву викликає у людей збереження новою владою при посадах тих, кого в перший же день після народної перемоги треба було б закрити за грати. Схоже, якщо народ не наполягатиме, то і не закриють, та ще й нові-старі злодії при посадах опиняться.

Я закликаю всіх активних громадян до роботи з очищення влади на кожному щаблі. Не мовчіть – візьміть папір і ручку та письмово викладіть всі факти злочинів, які вам відомі про того чи іншого чиновника. Подавайте інформацію до органів, уповноважених боротись із корупцією і злочинністю. А мої земляки можуть звертатись безпосередньо до мене і моїх помічників, ми дамо всю необхідну допомогу для доведення скарг і заяв людей до антикорупційного бюро, люстраційного комітету, інших структур.

Запам’ятайте: не напишете, не подасте повідомлень про злочини –ваші гнобителі не будуть покарані, нічого не зміниться, і звинувачувати в цьому зможете тільки себе.

Порядність, відповідальність поряд із професійністю – основні вимоги до нових чиновників. Під пильним оком громадськості ми зможемо сформувати саме таку владу – патріотичних професіоналів. Громадянське суспільство має діяти!

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram