В полоні рабського невігластва

Нещодавно довелося черговий раз пригадати вислів Михайла Веллера: «Люди з рабською психологією вважають свої кайдани гарантією стабільності».

Фото: Макс Левин

Загалом приводів згадувати його за останні місяці й роки було багато і вони виникали регулярно. Проте, чомусь, саме зараз здалося необхідним викласти свої думки з цього приводу через призму революційних подій.

Надихнуло чомусь те, що є достатньо непримітним та побічним – соціальні мережі. Практично ніколи не виникало бажання коментувати якісь дописи, але, все ж, не стримався.

Так на сторінці «Української правди» у мережі Фейсбук прочитав лист в редакцію, який сама редакція вирішила оприлюднити на суд громадський:

«Получили письмо. Пришлось некоторые слова "запикать". Не часто получаем такие письма, да еще и с подписью…

Вот, собственно, письмо

Российские телеканалы "вырезали" Януковича из Олимпиады???

Показывали! Хватит п...ть бендеровская Украинская правда! У Вас там крыша поехала! Прочитал комментарии, не все бывают дегенератами и быдлом. Очнитесь дебилы!

Уважайте 70 % населения страны, а не только бендеровцев проституток США и ГейЕвропы! Кому надо идите в Европу и пусть вас е..т в ж...у.

Нормальные люди будут с Россией! Наши деды мочили этих ублюдков (бендеровцев) в конце 40-х годов, УП уважайте своего президента и народ.

С уважением!

Сергей Абраменко

Житель Донецка»

Перше враження – в психіатричну лікарню провели інтернет. Але якщо серйозно, то це зовсім не смішно. Саме такі люди й тягнуть нас назад. Тягнуть назад суспільство, яке за останні три місяці здійснило неймовірний еволюційний стрибок, але поки ніяк не може вистрибнути з тієї стічної ями, в яку Україну заштовхує кримінальний режим фашистів-клептократів та Кремль.

Страшно також те, що суб’єкт, який дозволяє собі використовувати такі лайливі звороти, вважає, що це нормально і, певно, називає «нормальними» таких як він.

А під дописом прочитав коментар - тепер це був суб’єкт жіночої статі. Точно відтворити не вдасться, проте пам’ятаю, що коментар стосувався копанок, один користувач покепкував, мовляв, говорять про добробут, а живуть в копанках. Тоді та особа (не називатиму імені) видала геніальну фразу, подаю мовою оригіналу: «а кто тогда там работать будет?»

І ці люди будуть вирішувати, куди ми маємо рухатися? Навряд чи ця особа і сама зрозуміла, що сказала, проте в обох випадках ми бачимо те, що і відрізняє нас - тих, хто виборює своє право жити як люди, а не як раби, обслуговуючий персонал, безправні в’язні великого концтабору, де наші життя не варті нічого і їх можуть безкарно відібрати.

В рабів, які сидять по щиколотки в багні, така пасіонарність викликає неприховану агресію, відверте нерозуміння. Мало того, що вони не готові зробити зусилля над собою, а потім над системою, щоб змінити своє життя, вони ще й хочуть, щоб всі так само сиділи в багні та не висовувалися. Сіра піраміда в дії, заохочування ментальної та інтелектуальної деградації стало офіційним курсом державної політики. Кого це може влаштовувати? Моральних апатридів, рабів, невігласів.

Ми стали заручниками невігластва, яке часто переростає в шизофренію, яка прогресує під впливом того, на що перетворили українську політику вихідці з кримінальних кіл.

Справа в тому, що коли революція переможе, вони, можливо і надалі будуть кричати зі своєї калюжі з багном про бандерівців, гейєвропу тощо, але нічого не зроблять. Щоправда, у них тоді буде вибір, який вони можливо і не захочуть робити.

«Регіонали» на Сході й Півдні розповідають, що жителі цих областей годують західну Україну і невдячних западенців, які нічого не роблять, не виробляють і взагалі живуть у печерах. Виплата зарплат і пенсій затримується через Майдан, гривня обвалилася через Майдан.

Справа в тому, що ті самі функціонери, які прокралися, зарвалися та взагалі вкінець знахабніли, хочуть, щоб вони так вважали і звинувачували інших українців у всіх своїх бідах. Намагаються зіштовхнути нас лобами. Гривня обвалилася на 10% і з наших кишень витягли 10% грошей. В усіх, незалежно від того, хто де живе.

Але вони годують не Львів чи Тернопіль. Вони годують тих самих корупціонерів, які цю маячню розповідають. Вони годують януковичів, клюєвих, азарових, пшонок і тому подібних дармоїдів, які ніяк не можуть напхати свої і так вже переповнені черева.

Разом з тим, те, що на Донецьку область з бюджету виділяється більше дотацій та субвенцій, ніж на всі західні області, зовсім не означає, що вони дістаються саме жителям області. Вони дістаються януковичам, клюєвим, азаровим, пшонкам. Люди ж залишаються за бортом.

Азаров розповідав про геїв у ЄС, а сам давно пустив коріння в Австрії, має там нерухомість. Брати Клюєви мають там же бізнес. Діти несамовитого русофіла «регіонала» Царьова навчаються у Великій Британії, там же і діти Лук’янова. Діти Шуфрича, Макеєнка і Пригодського навчаються в Швейцарії. Олена Бондаренко з таким великим задоволенням вихвалялася, що її пустили до США після того, як пройшла інформація про заборону в’їзду для неї…

«Регіонали» вже всі давно в Європі, а жителям Донецька, Харкова, Одеси розпинаються про гейєвропу. Вони роблять з нас ворогів, хоча як раз самі ними є. Ми боремося не одне проти одного, а проти сил, в чиї плани не входить навіть саме наше виживання. Чим швидше ті, хто їм досі вірить, це зрозуміють, тим швидше ми подолаємо цю кризу і з меншими втратами вийдемо з цієї боротьби, вийдемо монолітними, неподільними, соборними.

Олександр Солонько Олександр Солонько , Юрист, політичний аналітик, громадський активіст
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram