ГоловнаБлогиБлог Сергія Євтушка

Завдання влади - сприяти розвитку сільгоспвиробництва

Попри прийняті законопроекти у парламенті, свавілля на місцевому рівні продовжується. Зокрема, фермери Рівненщини скаржаться, що сільгоспвиробники доведені до відчаю та змушені закривати свої підприємства.

Фото: Макс Левин

Минулого тижня мав зустріч із Асоціацією фермерів та приватних землевласників Рівненщини. Основною темою розмови стало обговорення законопроекту №2229 та проблем в секторі АПК. На початку червня цього року Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект про внесення змін до Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування». У проекті Закону уточнюється та приводиться у відповідність об’єкт оподаткування для платників, що обрали спрощену систему оподаткування. Фактично, цей проект Закону виправляє помилку, яка була допущена при зміні законодавства. Ми маємо розвивати агропромисловий комплекс, щоб фермери могли розвивати сільгоспвиробництво. Україна – багата чорноземами. Підтримка села покращить економічний стан цілої держави.

На зустрічі фермери Рівненщини розповіли, що «чиновники пенсійного фонду України через судові позови продовжують погрожувати сільськогосподарським підприємствам, доводячи фермерів до відчаю та ліквідації їхніх підприємств». Влада має усвідомлювати хто забезпечує продовольчу безпеку в державі!

Результатом зустрічі стала чітка позиція Асоціації – підтримка законопроекту та підготовлене звернення до Голови Верховної Ради. Фермери просять негайно включити на розгляд парламенту та прийняти в другому читанні проект закону №2229. Звернення вже направлене Володимиру Гройсману. Чекаємо реакції.

Сергій Євтушок Сергій Євтушок , Народний депутат України, фракція «Батьківщина»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram