Диктаторські олівці. Інфографіка

16 січня закарбувалось в пам’яті українців як невдала спроба встановлення диктатури в Україні. Саме в цю дату 2014 року в «ручному режимі» Партія Регіонів та КПУ протягнули через Раду пакет законів, які потім були названі «диктаторськими», «драконівськими», «антидемократичними» і таке інше. Наскільки спроба встановлення диктатури була вдала чи ні спробую пояснити.

Перший критерій, за яким треба розібратися, це складова «антидемократичності», тут все просто, якщо закон приймав «злочинний» режим то він апріорі «диктаторський», а якщо демократична проєвропейська влада, то закон явно прогресивний, доцільний та європейський. Інший критерій - це пам'ять та увага українців, якщо громадяни не побачили зазіхань на власні права та свободи або побачили, але забули про них, то вважається, що в країні запанувала демократія.

Виходячи з цих критеріїв, спроба встановлення диктатури зазнала краху. Для прикладу наводжу вам ілюстрацію порівнянь між змістом «диктаторських» законів 16 січня та іншими законами, які були прийняті після Революції Гідності. Висновки робіть самі.

Сергій Назаренко Сергій Назаренко , Виконавчий директор Аналітичної групи «Левіафан»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram