ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

ООН банкрут?!

Для початку екскурс в історію. Чому розвалилася Ліга націй – попередниця ООН. Іспит перший – 1931 рік, японська агресія проти Китаю, іспит другий - 1935-1936, напад Італії на Ефіопію, третій – радянська агресія проти Фінляндії в 1939-1940. Безпомічна Ліга Націй не зуміла прийняти жодного ефективного рішення проти агресорів. Загроза такого ж краху зараз нависла над Організацією Об’єднаних Націй. Зараз функція ООН – не боротися за мир, а давати мовчазну згоду на війни. ООН стала міжнародним правовим банкрутом.

Фото: EPA/UPG

ООН потрібно реформуватися. Треба чітко і безальтернативно забрати право вето в країни, яка кинула виклик усьому світу. Не може в цивілізованому світі один голос маніпулювати сотнею!

Час називати речі своїми іменами! Йде Третя світова війна. Загинуло понад 10 тисяч українців. Доки ми не припинимо це називати АТО і не змусимо всіх – ми будемо самі за все платити. Україна – країна, яка є однією з півсотні держав-засновниць ООН! Ми, врешті, держава, яка відмовилася від свого ядерного потенціалу, щоб мати імунітет від США, Британії та Росії. А ми тим часом стоїмо на дипломатичних задвірках, бо апелювати нам нема до чого. Будапештський меморандум про гарантії безпеки – «фільчина грамота». Україна підписала найслабший міжнародний правовий акт! Кравчук та Кучма обміняли нашу силу та міць на папірець, якому сьогодні тільки одне призначення. Я зареєстрував законопроект про відновлення ядерного статусу. Я звернувся до ГПУ, щоб підписанти відповіли за той меморандум. Ярема свого часу заховав мій запит під сукно, тепер я труситиму Шокіна. З ядерною зброєю Порошенку зараз було би легше говорити.

Натомість зараз маємо слухати виступ Путіна на Генасамблеї. На весь світ найбільший міжнародний терорист лицемірно пропонує міжнародну антитерористичну коаліцію. Це архіцинізм! Страшно інше – Путін знає, що ООН – банкрут, усього лише публічний майданчик для дискусії.

Адекватним міжнародним шляхом це можна вирішити за рік. Я сам знаю, як це зробити всередині країни за 5 років. Я не казатиму, що закінчу війну за тиждень. Це можливо через потужні економічні реформи, реальний соціальний захист, розвиток промисловості. Нам необхідно почати будувати тут Швейцарію. Найкраща зброя – стабільність.

Я хочу, щоб колов очі агресору не прострелений прапор. Я хочу, щоб за кілька років він дивився на наші вищі в 5 разів пенсії, на наше членство в Європі, на нашу потужну армію, яка не дасть жодному Путіну вистрілити навіть у повітря.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram