ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Welcome to фінансове пекло!

Борг України склав 90% валового національного продукту. Ви, я , кожен українець має віддати міжнародним фінансовим інституціям усе, що заробили! Яценюк сьогодні лякав парламент дефолтом. 309 депутатів злякалися і проголосували за його уявну реструктуризацію боргу. Я один із двох коаліціянтів, хто голосував проти. Хоча за трибуною всі били себе в груди, що цей закон – фінансова кабала.

Фото: linkis.com

Цим документом нам пообіцяли списати 3 мільярди доларів із 18-ти, щоб потім здерти набагато більше. Повернення решти боргу відкладають – дають перепочити, щоб потім забрати останню сорочку. Умова кредиторів - повернення боргу, якщо ВВП зросте до 125,4 млрд доларів. Дай Боже, щоб економіка розвивалась! Але ж позичальники підготували нам «кота в мішку». З нас перші п’ять років братимуть ніби тільки по 1 відсотку ВВП. А решту 15? Які суми вони заломлять потім?

Тепер ми, склавши руки, чекатимемо коли потрапимо в міжнародне фінансове рабство! А Яценюки-Яреськи будуть і далі будувати фінансову піраміду ЯЯЯ (першим був Янукович), хитрішу за МММ. Далі набиратимуть борги, щоб віддавати позичене попередниками. А розказуватимуть, що це реформи і «покращення».

Щоб обслуговувати цей борг ми повинні будемо віднімати від коштів на заклади охорони здоров’я, дороги. Врешті - ми не матимемо грошей на армію. Замість війська будемо дисципліновано фінансувати «бариг» із-за кордону. Тих, хто друкує в закордонних банках гроші, а нам продає втридорога через своїх ручних українських прем’єра та міністра фінансів.

Щоб відволікти людей від того, що їхні діти чи онуки через 20 років розхльобуватимуть сьогоднішню урядову боргову аферу, Яценюк подарував їм «грандіозне» підвищення соціальних стандартів. Аж на 100 гривень! Це тоді, коли бабуся в перший же день після отримання пенсії залишає всю її в аптеці! Підвищення – це коли збільшують в рази! Ресурс є – треба просто поміняти Конституцію і відмовитись від такої кількості депутатів, міністрів, чиновників і бюрократів. Вони проїдають 66% ВВП. А люди тим часом животіють!

Це все одно, якби в сім’ї, де помирає з голоду чи від страшної хвороби дитина, батьки купували собі новий дорогий костюм. При цьому ще й позичали на нього гроші на незрозумілих умовах.

А навішо зараз про це думати? «Батьки українського народу» мабуть не пов’язують своє майбутнє з нашою державою. Якщо й далі так піде ще два «Я» - Яценюк-Яресько скоро побіжать навтьоки вслід за Януковичем. Люди з прізвищами на цю букву стали для нас прокляттям …

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram