ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Валютна проституція

Близько 80 депутатів відкликають свої голоси за закон про реструктуризацію валютних кредитів. Те, що вчора вони називали рятівним кругом для сотень тисяч людей, сьогодні зранку назвали катастрофічною помилкою. Але я це називаю класовим конфліктом. Тут, як на долоні видно – це війна між олігархами та простими людьми. Відкликаєте? Тоді і люди, які за вас голосували повинні мати право відкликати і свої голоси! Створено прецедент: сьогодні голосуємо - увечері хабар - зранку відкликаємо. Це кінець Парламенту!

Фото: Макс Требухов

Закон 1558-1 Верховна Рада розглядала тричі. Після ухвалення посипалися аргументи і розрахунки: збитки 95 мільярдів гривень, що більше витрат на оборону та міліцію; ляже до 50 банків; заістерить МВФ, якому Україна пообіцяла не втручатися в процес реструктуризації кредитів. Питання: для чого рік обіцяли знайти формулу вирішення?! Я знаю, що буде далі: люди повернуться, їх розжене Аваков. І позичальники – не останні, хто прийде до Ради. Будуть невдоволені тарифами, шахтарі, лікарі, вчителі, підприємці… І вони туди прийдуть за своєю країною, яку у них відібрали олігархи.

Це діагноз для влади і свідчення того, що нам потрібні вибори. Рада залежна від олігархів. І оновлення має початися з місцевих виборів. Тут молодим партіям ставлять палиці в колеса. Вчора Рада хотіла ухвалити законопроект про місцеві вибори, де партіям, яким менше одного року забороняють брати участь у виборчих перегонах! І у Партії простих людей, яку я очолив, теж намагатимуться відібрати право взяти у них участь. За соціологічними опитуваннями, наша політсила в деяких регіонах вже має до від 10 до 20% підтримки!

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram