ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Мер-сепаратист керує духовною столицею України

Рано чи пізно, але кожен показує своє істинне обличчя. От сьогодні і мер Полтави Олександр Мамай на всю країну продемонстрував свої справжні політичні уподобання. Він вирішив утриматись від голосування за визнання Росії агресором, а ДНР та ЛНР – терористами. Як говориться, мовчання – знак згоди. А в нашому випадку, не голосування за цю резолюцію – це підтримка Путіна.

На початку тижня Верховна Рада визнала Росію державою-агресором. Цю ухвалу підтримали депутати Чернівецької, Дніпропетровської, Київської міськрад. Сьогодні з другої спроби Маріуполь назвав РФ агресором. А в моїй рідній Полтаві такого рішення ухвалити не змогли. Його блокувала політсила «Совість України», яка має більшість у міськраді та підконтрольна меру міста. 20 депутатів проголосували «за» прийняття цього рішення, а 12 утримались. Для ухвалення не вистачило лише 6 голосів… На цій сесії міський голова також відмовився розглянути питання про надання земельних ділянок учасникам АТО. Не вплинули на нього ані бійці, ані члени «Правого сектору», ані мої помічники.

А тепер згадайте той випадок, коли я прийшов до мера Мамая з сокирою, щоб вимагати виділення 3 мільйонів гривень бійцям АТО. Тоді у нього в кабінеті ми знайшли фотографію Путіна та Януковича. Тобто на посаді Полтавського міського голови працює сепаратист і у нього є більшість у міськраді. І якщо, не дай Боже, російський танк заїде на територію Полтавської області, то він може проштовхнути рішення про створення такої собі Полтавської Народної Республіки. Тому тут є конкретні питання до Генпрокуратури та СБУ. Я вже звернувся до них, тому сподіваюсь, що з мером-сепаратистом швидко розберуться. Ну і не варто забувати наскільки Полтавщина є стратегічним регіоном – це буферна зона між територією, де триває війна, і мирною Україною. Це шлях до Києва, Харкова…Це наша найважливіша барикада.

Полтавці звичайно ж обурені цим рішенням. Вже плануються акції протесту на завтра. Якщо людей зараз не заспокоїти новим рішенням, то в Полтаві будуть надзвичайні хвилювання!

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram