Україна йде в ЄС через "чорний" вхід з вини корумпованої влади

Євросоюз перших своїх членів приймав урочисто і радісно – з червоною доріжкою і через парадний вхід. Але з нашою клептократичною владою нам це не світить. Тому Україні пропонують завітати до ЄС з «чорного» входу, по звивистих слизьких сходах. Господарі не раді новому гостю з репутацією, скажемо відверто, не найкращою. За ним тягнеться довгий шлейф корупційних та офшорних скандалів, відверто брудних історій, сумнівних угод.

Фото: Depositphotosjulia_berezovska

Негативна кредитна історія - привід для відмови навіть у найменшій фінансової допомозі в будь-якому українському банку. Так чому країна, яка загрузла в корупції, повинна заслужити швидку довіру у європейських партнерів?

На нас чекає не тільки виконання технічних умов, прописаних ЄС, але також довга і кропітка праця над відновленням своєї репутації. Чи будуть нам довіряти, якщо президент і чинний парламент безпосередньо замішані в сумнівних операціях з нерухомістю, «чорним налом», тіньовою торгівлею і розкраданням національних багатств?

Революція Гідності викинула з влади лише невелику частину одіозних злодіїв із чиновницьких крісел, і цього виявилося недостатньо. На жаль.

Допомога Європи важлива, але ніхто замість нас не наведе лад у нашому домі. Справжній господар гостей на прибирання в будинок не запрошує, а робить все сам.

Руслан Колєсніков Руслан Колєсніков , Заступник керівника громадсько-політичного руху В. Наливайченка «Справедливість»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram