ГоловнаБлогиБлог Романа Семенухи

Злочин та покарання

Чергові серії серіалу так званого "суду" над Кернесом та мерські перегони змусили мене освіжити деякі сторінки нашої сучасної сумної історії.

Фото: Макс Требухов

Мало хто пам'ятає, що саме явище "тітушок" виникло набагато раніше аніж про це дізналася вся країна. У 2000-х роках під час чергового бізнес-конфлікту у Харкові на вулиці Клочківській вперше публічно під камерами масово організованими спортсменами було здійснене масове побиття людей, але найголовніше, що це відбулося за повної бездіяльності працівників МВС. Зло не було покарано. Більше того, обізнані люди подейкують, що такий новий "концепт" вирішення подібних питань дуже сподобався Віктору Федоровичу. Вся країна знає, що в областях масово були організовані групи тітушек з доставкою їх до Київа, де били, вбивали наших співвітчизників. На жаль Харків став однією зі столиць постачання таких тітушек. І досі жоден високопосадовець не поніс за це відповідальність, жоден!

Переконаний, що політична відповідальність за те, що діючий мер буде знову брати участь у мерських перегонах повністю лежить на діючій владі. Чи то домовленості, чи то неспроможність - стане відомо всім нам рано чи пізно. Об'єктивно хочу сказати, що Міністерством Внутрішнім справ зроблена чимала робота, але все марно... Бо коли влада хоче - злочин розкривається у найкоротші терміни. Невже не зрозуміло, що люди чекають не тільки меморіальних дошок, а насамперед повернення в країну принципу невідворотності покарання, зрештою справедливості. Люди втомилися від Азійщини та "договорняків".

Після такої ефективності дуже дивно читати заклики чи навіть звинувачення окремих провладних політичних сил Харківщини про відсутність єдиного кандидата від проєвропейських, демократичних партій та середовищ. Було півтора року для відновлення справедливісті, на яку всі чекали і продовжують чекати. Але не сталося.

Далі буде...

Роман Семенуха Роман Семенуха , Депутат Верховної Ради України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram