ГоловнаБлогиБлог Євгена Семехіна

Вранці мир, ввечері вибори

Звернення Донецької обласної організації Політичної партії ДемАльянс (Демократичний Альянс) до Донецьких обласних організацій всіх партій України.

Донецька обласна організація Політичної партії ДемАльянс (Демократичний Альянс) звертаємось до колег з Донецьких обласних організацій з інших політичних партій з пропозицією підтримати ініціативу донецького ДемАльянсу і на передвиборчих З’їздах своїх партій виступити із закликом:

- відмовитись від участі своїх партій в позачергових виборах до Верховної Ради України 2014 р. (далі — виборах) як суб’єкта виборчого процесу і участі членів партії у виборах у якості кандидатів у народні депутати України по одномандатних виборчих округах.

- припинити всі переговори із іншими політичними партіями щодо присутності членів Ваших партій у списках інших політичних сил.

- зробити публічну заяву про відмову від участі Ваших політичних партій в позачергових виборах до Верховної Ради.

Ми виступаємо категорично проти проведення позачергових виборів до Верховної Ради до моменту, поки не припиняться війна на території Донецької області і не запанує мир на Донбасі.

У зв’язку з тим, що на значній частині території Донецької області ведуться бойові дії, більшість населення області позбавлена можливості взяти участь у голосуванні на виборах. Позбавити права обирати і бути обраним більше 2 мільйонів виборців Донецької області, що забезпечує понад 10% ВВП України, є порушенням Конституції України і всіх демократичних норм.

На нашу думку, рішення проводити позачергові вибори до Парламенту під час війни ще більше розколюють країну.

На нашу думку, рішення обраної з ігноруванням виборців Донбасу Верховної Ради ніколи не будуть легітимним в очах мешканців Донецької області, що посилюватиме конфлікт в суспільстві і збільшуватиме сепаратистські настрої на Сході.

Також ми вважаємо неетичним використання понад 900 млн. гривень на позачергові вибори в умовах гуманітарної та екологічної катастрофи в Донбасі. У людей немає їжі, зруйновані життєвонеобхідні комунікації, інфраструктура та будинки. На відновлення інфраструктури регіону потрібно спрямувати всі можливі кошти, щоб люди не замерзли взимку від холоду і не померли внаслідок екологічної катастрофи, а не на вибори!

Враховуючи все вищезгадане а також те, що виборче законодавство не зазнало змін і вимога Майдану №2 «люстрація» залишилась нереалізованою і вибори не принесуть оновлення, ми закликаємо Донецькі обласні організації політичних партій незалежно від ідеологій закликати свої партії публічно відмовитися від участі в позачергових виборах.

За нас ніхто не подбає про Донбас!

Євген Семехін Євген Семехін , Засновник Донецької обласної організації Політичної партії "ДемАльянс"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram