ГоловнаБлогиБлог Богдана Червака

Росія має заплатити за всі лиходіяння

Надіслав відкритого листа прем’єр-міністрові України А. Яценюку та міністрові юстиції України П. Петренку, у якому зокрема зазначається:

«Уже майже півроку триває неоголошена війна, розв’язана Кремлем проти України. Десятки тисяч наших співвітчизників — вірних синів своєї землі — зі зброєю в руках стали на її захист. В їх числі — й українські націоналісти, які в лавах добровольчих батальйонів, Національної гвардії, Збройних сил України б’ються з лютим ворогом, очищують рідний край від російських бойовиків та їхніх місцевих поплічників, від різноманітних запроданців.

За цей час Україні вже завдано мільярдних збитків. Однак наші найбільші втрати — людські життя...

Кожна звістка про кожного загиблого нашого бійця відлунює невимовним болем у наших серцях. Утратили синів батьки, залишилися сиротами діти, вдовами — жінки. Ті молоді хлопці й уже зрілі чоловіки, безперечно, були найкращі серед нас. Це були люди честі, мужні, відважні, справні захисники Батьківщини.

Наш святий обов’язок — згадати всіх їх поіменно й назавжди зберегти пам’ять про них. Так само маємо взяти під опіку всіх скалічених вояків, потурбуватися про їх забезпечення.

Разом з тим не слід забувати: зло обов’язково повинне бути покаране! Тож не маємо права сидіти склавши руки. Хоч як важко, мусимо діяти, боротися. Українська справа — справа наших рук!

Усіх оунівців, як і кожного небайдужого громадянина, надзвичайно обурюють повідомлення про постійні обстріли з мінометів, важких гармат і установок “Град”, які останнім часом зі своїх теренів почала здійснювати російська вояччина по місцерозташуванню підрозділів наших Збройних сил і по прикордонних заставах, що має наслідком десятки загиблих українських військовослужбовців. Ідеться про умисні дії, про воєнні злочини, і розплата за них має бути всеосяжною, отже, передбачати й обов’язкові відшкодування.

Тому закликаємо Уряд Української держави підтвердити достовірність цих подій належними з правового погляду доказами та звернутися до Європейського суду з прав людини із заявою проти Російської Федерації зі звинуваченням останньої в порушенні ст. 2 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (“Право на життя”).

Для Росії давно настав час платити за всі свої лиходіяння проти України! Маємо домагатися від північно-східного сусіда мільйонних виплат усім родинам убитих ревними московським служаками захисників свободи та незалежності нашої Вітчизни».

Богдан Червак Богдан Червак , Голова Організації Українських Націоналістів
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram