ГоловнаБлогиБлог Сергія Кримчака

Подвійні стандарти по-«ударівськи»

Одне із скандальних земельних питань розглядалося на пленарному засіданні Київради, яке відбулося вчора – 24 липня. Зокрема йшлося про добре відоме будівництво по вул. Серафимовича, яке веде ТОВ «Тельбін ІВА». Для киян не є секретом, що у цій справі фігурують нинішні представники партії УДАР.

Фото: Александр Рудоманов

Вельми цікавою була «героїчна» спроба вилучити цю ділянку для суспільних потреб, а саме начебто для створення міського парку відпочинку. Проте, провладним депутатам не вдалося «замили очі» усім, адже насправді УДАР подав проект рішення, у п. 2 якого, містилося доручення Департаменту земельних ресурсів підшукати, а Київраді надати альтернативну земельну ділянку в якості компенсації!

В такий недолугий спосіб ударівці вкотре виказали свої подвійні стандарти. Бо як інакше пояснити привілейоване ставлення до ТОВ «Тельбін ІВА» в той час, як усім іншим просто намагаються скасувати рішення й договори оренди земельних ділянок? Мабуть це бонусний «пакет +» від УДАРу чи то для УДАРу!?

Очевидно, що прихована у проекті рішення мета була проста: віднайти нову цінну земельну ділянку та передати її згаданому ТОВ. Але! Такий хитрий сценарій мав би реалізуватися всупереч нормам закону. Тому що частинами 1, 2 статті 134 Земельного кодексу передбачено, що усі земельні ділянки комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах)!

І тільки, якби ТОВ «Тельбін ІВА»було власником земельної ділянки, тільки в цьому і виключно в цьому випадку, міг би бути застосований Закон України «Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності», адже він захищає такого інвестора, бо навіть у назві цього спеціального закону йдеться про ділянки, що перебувають у приватній власності.

Ділянка ж по вул. Серафимовича,була, є і залишається у комунальній власності територіальної громади! Отже всі інші спроби господарювати на ній мали би розцінюватися, як комерційний ризик! Напевно, більшість депутатів це, все-таки, зрозуміла, тому що з першої спроби рішення протягти не вдалося.

Демократична партія України, яку я представляю у Київраді, на те і «демократична», щоб у своїй роботі керуватися нормою закону і нормою справедливості! Ми з колегами глибоко переконані, що підхід до скандальних забудов має бути однаковий, без жодних подвійних стандартів: якщо компенсуємо збитки -тоді усім, якщо несемо політичну відповідальність-тоді усі!

Сергій Кримчак Сергій Кримчак , Депутат Київради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram