Партія, що об’єднає Україну

Через 23 роки після розпаду СРСР українці отримали нагоду впевнитися, наскільки легко їм дісталась незалежність і наскільки прикро змарновано ці роки. Вони пішли не на розбудову держави, суспільства, економіки, а на їх знищення або розграбування.

Фото: Макс Левин

Зразково-показовим у цьому плані є стан обороноздатності країни, який зараз і є чи не головним критерієм 23-річних "досягнень". Разом із розвалом того, що раніше називалося народним господарством, сплюндровано і поняття демократії, під гаслами якої не крав і не обманював народ тільки ледачий.

На чолі всіх цих драматичних для народу процесів завжди були президенти та прем'єри, у помічниках у них – створені ними політичні партії й громадські організації, покликані приводити їх до влади і утримувати ту владу. Як показав час – виключно обманом, тому що жоден президент, жоден прем'єр-міністр, жодна парламентська політична сила ніколи не дотримувались своїх передвиборчих обіцянок. У цьому вони всі, незалежно від назв і забарвлень, були і є однаковими.

Сьогодні в Україні склалась унікальна ситуація: Президента держави обрано на позапартійній основі – підтримка "УДАРу" була суто технічною. Причому перемогу здобуто Петром Порошенком у першому турі виборів і з феноменальним, мало не чотирикратним відривом від основного суперника. Про цей кредит довіри вже багато говорилось, а тепер я хочу підняти основне питання – як Президент може виправдати цю довіру, привести народ до довгоочікуваного цивілізованого життя.

Моя відповідь проста: тільки разом з народом, об'єднаними зусиллями.

І, безумовно, тільки ведучи політику, якої прагне народ: очистити органи влади від хабарників і казнокрадів, притягнути їх до відповідальності, не допускати до влади нових або "нових-старих" корупціонерів, провести безжальну люстрацію тощо.

Завдання негайного, вже у цьому році, повного перезавантаження влади є надважливим. Вибори до рад усіх рівнів та повна люстрація чиновництва, в тому числі правоохоронного й судового, ділять між собою по важливості перше місце.

Безсумнівно, народ у цих питаннях є першим і головним, якщо не єдиним прихильником Президента. Знаю по Миколаївщині: народ готовий, народ жде, народ піде за Президентом на цю боротьбу і чим скоріше, тим краще! Бо на місцях, в регіонах, після Майдану мало що змінилось, хіба що корупційні ріки течуть дещо в інші кишені - давно пора це припинити, НАРОД ХОЧЕ ЖИТИ ПО-НОВОМУ!

Кредит довіри, отриманий Президентом, неможливо виправдати завтра – народ втомився чекати, завтра цього кредиту вже не буде, він умре від одних тільки зволікань, і його загибелі буде всіляко сприяти вся існуюча політична рать. Його треба виправдовувати зараз, негайно, очистивши органи влади від дискредитованого керівництва, а також відновивши демократичні процеси в суспільстві задля термінового формування масової політичної партії.

Ця нова партія має привести до рад усіх рівнів чесних людей, щоб їх у радах була переважна більшість! Максимальне оновлення органів влади - головна мета нової партії. Рецепти створення нової політичної сили прості:

1) вона має будуватись знизу, від місцевих активних громадян, а не партійних номенклатурщиків згори;

2) впровадження відкритих партійних списків на виборах, громадське обговорення кандидатів на місцях, місцеві громадські плебісцити для кандидатів на всіх рівнях – як одна з основних цілей нової партії; 

3) суворий відбір кандидатів у члени партії; перебіжчиків з Партії регіонів та інших кон’юнктурників у партію не допускати, досить цього партійного заробітчанства, коли одні й ті ж самі люди бігають із партії в партію виключно задля власного зиску;

4) прозоре фінансування нової політичної сили за європейським зразком;

5) чітка ідеологія партії, період розмитих ідеологій має піти у небуття, Україна, обравши євроінтеграцію, стала на шлях політичного структурування суспільства.

Отже, нові чесні кадри і нова масова партія – нагальна потреба сьогодення! Народ чекає від свого Президента швидкого і справжнього оновлення країни.

Час має визначальне значення.

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram