ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

120 днів без плану. Арсенію Петровичу, скільки ще?

Вже завтра мине 120 днів роботи нинішнього Уряду на чолі з Арсенієм Яценюком. За цей час прем’єр не представив покрокової та чіткої програми дій. Замість цього - широкі усмішки та гучні заяви. Думаю, що на фоні нестабільності в країні така поведінка виглядає як мінімум неправильно, а як максимум непрофесійно.

Фото: Макс Левин

Не втомлююсь повторювати і нагадувати прем’єру та членам Уряду таку тезу. Проголосувавши за них, я та мої колеги депутати, найняли Кабмін на роботу. Тому ми в праві вимагати належного рівня їхньої діяльності. Наприклад, в Уряду досі не дійшли руки до розробки Програми своїх дій. Тому моє депутатське звернення вже знаходиться в Кабміні з вимогою протягом наступного пленарного тижня представити Програму економічних і гуманітарних реформ. Вона має бути чітка, покрокова, з переліком основних законопроектів, які мають бути прийняті. Бо війна – не привід уникати відповідальності та ігнорувати свої прямі обов’язки.

Немає жодної країни в світі, в якій Уряд немає плану роботи. Згадаймо лише новий курс Рузвельта, план Бальцеровича, економічне диво Лі Куан Ю. Навіть соратниця Яценюка Юлія Тимошенко, коли була Прем’єром мала програму діяльності Кабміну – «Український прорив: для людей, а не для політиків». Замість програм Яценюк годує нас широкими усмішками та афоризмами на кшталт «я не здамся без бою» та «куля в лоб, так куля в лоб». Дешевої урядової прози недостатньо. Українцям потрібні реформи.

Арсенію Петровичу, вам же є куди заглянути і звідки взяти ідеї для своєї програми дій. Наприклад, у вашу передвиборчу програму «Новий курс». Там ви говорили про індустріалізацію, розвиток сільського господарства, створення боєздатної сучасної армії, плекання здорового освіченого і культурного населення країни.

Зараз людей цікавить не лише ці напрями, але й боротьба з корупцією. Коли людина, у якої влади більше, ніж у Президента, Арсенію Петровичу, її розпочне?

На фоні інших прем’єрів, таких як Лазаренко, Масол чи та сама Тимошенко, ви виглядаєте, звичайно ж, більш респектабельно. Але країна зараз потребує не просто політиків, а стратегів і генералів. І генералів, передусім, у боротьбі з корупцією. Доведіть, що ви достойний цього звання.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram