ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Хроніки кривавого "свята" Перемоги у Маріуполі

Озброєні терористи захопили УВС Маріуполя

У бандитів немає нічого святого. Зараз - у День Перемоги над фашизмом - озброєні терористи штурмують УВС Маріуполя. У нас - кілька поранених, деякі важко. З боку нападників - троє вбитих. Атаку намагаємося відбити. Проти наших професійно діють російські спецназівці ГРУ. Близько 30 терористів, штурмували два поверхи приміщення УВС, проте самооборонці відбивали атаку на третьому поверсі.

Фото: Надано Олегом Ляшко

Терористи стріляють з автоматичної зброї, використовують гранати. Зовні на допомогу нашим прибули три бтр і війська. Стріляють на ураження, ватники почали розбігатися, як колоради. З будівлі напроти поліклініки проти нас працюють російські снайпери. Серед терористів - вісім убитих, наші всі живі, але багато поранених. Операція нападу була добре спланована, серед місцевих ментів є зрадники, які допомагали ворогу. Частину Нацгвардії теж завчасно блокували місцеві сепаратисти, щоб солдати не змогли прийти на допомогу. Незважаючи на все - тримаємося і відіб'ємося!

Тепер приміщення УВС Маріуполя повністю блоковано по периметру нашими військами з технікою.Терористи забарикадувалися всередині і відстрілюються. Наказ живими їх нікого не брати, всіх сволочей замочимо, щоб іншим не повадно було.

* * *

Остання інфа з Маріуполя. Приміщення УВС Маріуполя повністю згоріло. Снайпери убили нашого командира Дніпропетровської бригади територіальної оборони Сергія Демиденка. Тяжко поранений командир військової частини Нацгвардії Сергій Савінський. Начальника маріупільської міліції Валерій Андрущука не можемо знайти, він відстрілювався до останнього. За свідченнями очевидців, терористи знущаються з тіла загиблого Демиденка, йому - вже мертвому - відрізали вуха і викололи очі. Нелюди!

Стоятимемо до останнього, але цим тварюкам Україну не віддамо.

* * *

Начальника маріупільської міліції Валерія Андрущука, який не зрадив Присязі і тримався до останнього, викрали терористи. З палаючої будівлі УВС його на машині намагався вивезти один відставник. Їх авто підрізав джип, бойовики поранили ножем водія, а Андрущука запхали в багажник і повезли у невідомому напрямку.

* * *

Сьогоднішні криваві події в Маріуполі - це справа рук контрольованих Москвою терористів. Саме вони вчинили напад на міське УВС, під час якого загинуло люди. Саме терористи-снайпери вбивали на вулицях випадкових людей, щоб потім звинуватити в цьому українську владу, яка "вбиває мирних громадян". Ці "мирні громадяни" під час нападу на УВС використовували гранатомети, кулемети, автомати і снайперські гвинтівки. Ці "мирні громадяни" зараз готуються до штурму частини Нацгвардії і аеродрому, де базуються наші війська.

Терористи, здійснюючи напади і криваві вбивства, хочуть захопити Маріуполь і перетворити його в такий же кримінальний анклав, як Донецьк і Луганськ. Завдання влади - ні кроку назад! Ми не маємо права здати Маріуполь, за місто і за Україну треба воювати!

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram