ГоловнаБлогиБлог Петра Устенка

Для кого Тимошенко формує нову армію?

Заклик Юлії Тимошенко створити «Національний рух опору» викликає здивування.

Фото: Макс Левин

Тисячі українців цілком осмислено і самостійно записалися в Національну гвардію, яка отримала свого головнокомандувача і відправила перший батальйон на передову. І в цей же момент Юлія Тимошенко оголосила про створення ще однієї воєнізованої організації, яка повністю дублює Національну гвардію. Якщо це піар-хід кандидата в президенти, то це, щонайменше, аморально. Не варто розпорошувати сили і ресурси, замість того, щоб об'єднати їх під прапорами Нацгвардії, в умовах, коли Крим і Схід країни знаходяться фактично в облоговому положенні. 

І як можна перекреслити все, що за покликом серця зробив народ України, згуртувавшись перед лицем спільної небезпеки, та використовувати його патріотизм заради власних амбіцій і політичного рейтингу? Адже на створення Національної гвардії відгукнулися сотні тисяч наших співгромадян, записуються добровольці, перераховуються кошти ...

Або Тимошенко не довіряє нинішній владі та її здатності захистити країну? Але тоді складається парадоксальна ситуація, оскільки і в.о. президента Турчинов, і прем'єр-міністр Яценюк - її найближчі соратники - партійці. І не довіряти їм - значить, не довіряти людям, яких Юлія Володимирівна, у разі своєї перемоги на президентських виборах, пропонуватиме на високі пости.

А найголовніше - в якості бази для «Опору» Юлія Тимошенко пропонує використовувати свої партійні штаби. Але ж вона довгий час була у владі і як ніхто інший знає, що, відповідно до статті 17 чинної Конституції , «забезпечення державної безпеки і захист державного кордону України покладаються на відповідні військові формування та правоохоронні органи держави, організація і порядок діяльності яких визначаються законом».

Тобто, щоб «Національній рух опору» міг представляти інтереси народу України , а не бути особистою армією окремо взятого політика, потрібно переписати Конституцію. А її гарантом, як відомо, виступає Президент України. Але що, в такому разі, може гарантувати українському народу Юлія Тимошенко, якщо вже у статусі кандидата в президенти вона готова порушувати норми Конституції?

Петро Устенко Петро Устенко , Лідер СПУ
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram