Протягом тижня суд скасує рішення Кабміну по Асоціації

Окружний адміністративний суд міста Києва перейшов у стадію письмового впровадження щодо визнання неправомірним розпорядження Кабінету міністрів про зупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію. Це означає, що суд підійшов до ухвалення рішення і протягом тижня воно буде озвучено.

Фото: Макс Левин

Ще 25 листопада минулого року я подав позов до Окружного адміністративного суду м. Києва з проханням визнати незаконним антиєвроінтеграційне рішення уряду. Відповідно до Кодексу адміністративного судочинства оскарження нормативно-правових актів вирішується в розумні строки, але не пізніше одного місяця. Насправді ж знадобилось понад 3 місяці, щоб суд нарешті ухвалив рішення. Протягом цього часу відбулось не одне засідання Окружного адмінсуду Києва, проте лише зараз, після змін у державі, суд наважився ухвалити правомірне рішення.

Я більш ніж переконаний, що суд задовольнить мій позов та відмінить розпорядження Кабміну. Хоча вже зараз зрозуміло, що рішення суду не стане доленосним, адже нинішня влада повторно взяла курс на євроінтеграцію.

Роман Стаднійчук Роман Стаднійчук , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram