ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Завтра буде віЧЕ!

Чи буде завтра день «ЧЕ»? Переконаний, завтра або ніколи! Другої відповіді на це питання немає. Скажіть, це всі чули. Відповім: а у вас, у мене, у нас є інший вихід? Ні. Або ми прогнемось, станемо на коліна, схилимо покірно свої голови і голови своїх близьких і, найстрашніше, дітей, перед цим режимом з єхидним оскалом, або переможемо.

Фото: Макс Левин

Я не буду аналізувати ухвалені закони, істерити і посипати голову попелом за позавчорашні парламентські події, не буду коментувати кадрові рішення. Все це було вчора - це вже історія, і вона все розставить по місцях: зрадників, злодіїв і бандитів, героїв.

Важливо інше: ми повинні, перше, дати їм симетричну відповідь - "золотий мільйон українців" повинен знову вийти на центральну вулицю столиці. Друге, ми повинні дати зрозуміти владі: Майдан це назавжди, до перемоги, до зміни влади, і жоден «закон» або «штурм» не зупинить цей "золотий мільйон українців". І третє, головне: ми повинні писати історію країни всі наступні тижні, це має бути наш порядок денний, а не реакція на план Януковича.

[ [ news.insert type = " read " url = " https://lb.ua/news/2014/01/17/252080_yuriy_lutsenko_aktivistam_hochetsya.html "]] Юрій Луценко: "Активістам хочеться вірити: існує якась кнопка, варто її натиснути - і Янукович піде. Це ілюзія " [ [ endnews ]]

Чи потрібен нам план? Він потрібен Януковичу і Захарченку. Все, що робимо ми, це наше життя, воно ж боротьба, воно ж наш очевидний план. Зараз багато говорять: національний страйк - неможливий. Брехня! Це відповідь слабких, безвольних, нерозумних. Страйк - це «довгі руки Майдану» на південь, захід, північ і схід. Десятки мільйонів знають, що «той хлопець» на Майдані стоїть за них, і вважають своїм обов'язком підтримати його. Як? Страйк! Ми будемо, як зелене стебло крізь кам'яне полотно пробиватися крізь байдужість кожного, ми зберемо її по крихтах, пазлах, по зернятку. На годину-дві-день встане вся країна і покаже, що у долі шахтаря, селянина, металурга або підприємця є тільки один господар - він сам ! Я займуся цим...

Завтра буде віЧЕ !

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram