«Я і досі чекаю, що мій Юрко повернеться і в нас буде все, як і раніш»

«Він був хорошим чоловіком і батьком, доброю людиною», - згадує про свого загиблого в АТО чоловіка, добровольця батальйону «Айдар» Юрія Короля його дружина Ольга.

Майбутнє подружжя знало один одного ще зі школи, однак почали спілкуватись вже у юному віці. Незабаром почали зустрічатись, а потім – створили сім’ю. Після весілля молоді почали облаштовувати побут: розпочали ремонт у будинку та працювали. А як випадала нагода то і відпочивали у свій вільний час. Завжди і всюди були разом. Ольга розповідає, що разом з чоловіком працювали у своєму домашньому господарстві. Адже місце їх проживання та клімат дозволяв вирощувати ранні овочі, які потім вони продавали як на український так і на європейський ринок. «У нашому селі практично кожна садиба щось вирощує, а потім реалізовує. Природа нам посприяла, тож без роботи може бути хіба що ледачий», - каже Ольга Король.А вже через декілька років родина раділа появі донечки Тетяни. Це була довгоочікувана дитина. «Юрій був дуже турботливим батьком. Завжди і в усьому мені допомагав із дитиною: бавив, колихав, вставав у ночі, коли донечка вередувала і плакала, заспокоював, співав колискові. Ми дуже раділи, адже це щастя», - говорить дружина загиблого. Жінка згадує, що Юрій хотів мати не одну дитину, тому подружжя зважилось народити ще, та й Тетянка хотіла собі братика чи сестричку. «Але яким було наше приємне здивування, коли ми дізналися, що буде двійня і ще й дві донечки: Оксана і Ольга», - ділиться спогадами Ольга Король.

З родиною Юрій Король проводив увесь свій час. Вчив дівчаток всьому, що вмів сам, не дивлячись на те, що вони дівчатка, завжди наголошував, що вони мають вміти постояти за себе та вміти захистити. А діти відповідали взаємністю, дуже любили свого татка, а ще - любили разом ходити на річку, у ліс та на пікнік. Це була дружня, любляча та щаслива родина.

Ольга Король пригадує, що коли почалась російська агресія, чоловік їй сказав, що йде на війну. «Знаєте, в мене спершу відібрало мову. Я дуже переживала, як так ,у нас же троє дітей. А якщо щось станеться, хто про них потурбується, як житимемо далі? На що Юра відповів, що так має вчинити кожен чоловік, адже йдеться про те, що якщо не зупинити ворога на Сході, то завтра він вже буде у нашому домі і тут навіть не може бути жодних розмов і відмовлянь», - розповідає жінка.

Знаходячись на війні, Юрій Король дуже рідко телефонував додому. Не хотів хвилювати дружину та дітей. А коли вдавалось подзвонити, то про війну нічого не казав, лише запитував як справи і як успіхи в його доньок. А потім зв'язок з ним було втрачено.

«Не знаю як, але я одразу зрозуміла що це кінець, і що мого Юрка більше немає», - ледь стримуючи сльози мовить дружина загиблого.

Юрій Король загинув у бою з російськими диверсантами в районі с. Цвітні Піски, що на Луганщині. Тривалий час його тіло було невпізнаним, і лише через півроку з дня загибелі, експертиза ДНК підтвердила те, що серед загиблих був Юрій Король.

Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) і нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно).

«Весь час, допоки ми чекали підтвердження результату експертизи, я не казала дівчаткам, що тато загинув. Хоча вони й так все розуміли. Знаєте, після трагедії, вони дуже подорослішали, але їм важко. Зараз дуже опікуються мною, навіть в город одну не пускають», - говорить дружина загиблого.

Держава допомогла родині загиблого в АТО добровольця Юрія Короля: дружині Ользі та трьом донькам: 14-річній Тетяні, 10-річній Оксані та 10-річній Ользі надавши компенсацію та житло, що потребує ремонту. Зараз дівчатка дуже сумують за своїм татком та часто його згадують. Вони ходять до школи, гарно вчаться та допомагають своїй мамі. А ще - швидко ростуть, тож у нагоді буде сезонне взуття та одяг. Також у дівчаток є мрія: професійний якісний фотоапарат, для розвитку своїх талантів і здібностей, адже вони дуже люблять фотографувати. Давайте разом підтримаємо родину загиблого в АТО Юрія Короля та допоможемо здійснити їх маленьку дитячу мрію.

КОРОЛЬ ОЛЬГА ВАСИЛІВНА 4188373027633566 (Райффайзен банк «Аваль»)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram