Він був людиною честі. Допомога родині загиблого Героя АТО Владислава Воробйова

Людина ніколи не знає, коли прийде найвідповідальніший момент цілого життя. Часто, у такі моменти, нам потрібно робити свій вибір. Вибір, який здатен змінити себе самого, історію життя та, навіть, цілої країни. І такий вибір було зроблено тисячами українських чоловіків з часу початку бойових дій, війни, яку нарекли Антитерористичною операцією. Вони не змогли мовчати, роблячи вигляд, що нічого не відбувається, і одними з перших вирушили на Схід боронити нашу державу від російського війська. Сьогодні вони вже новітні Герої. Ті, якими пишається кожен українець. Одним із них є Владислав Воробйов.

Киянин, Владислав Воробйов, після закінчення навчання, вирішив присвятити своє життя Збройним силам України. Тож одразу, після проходження строкової служби, підписав контракт, і у складі Миротворчих сил ООН, брав участь у забезпеченні порядку і миру у колишній Югославії. Події цієї війни відобразились на здоров’ї Владислава, йому було призначено інвалідність 2-ї групи. Однак, він ніколи не любив про це згадувати. Опісля повернення з Югославії, вийшов на пенсію і вирішив жити звичайним життям: займався спортом, працював, пробував займатися бізнесом. Організував бригаду, що займалась проектуванням та будівництвом фасадів. Тоді ж і одружився.

«Владислав дуже любив нас із дітьми, підтримував та допомагав, сім’я для нього завжди була найулюбленішим місцем. Як прийде з роботи – одразу до дітей, бавитись, обійняти. Вони (діти Єлизавета та Катерина) також його дуже любили. Я і зараз досі не можу повірити, що мій чоловік загинув, буває чекаю, коли ж він зайде, буквально все про нього нагадує», - говорить вдова Анжела Воробйова.

У Владислава та Анжели Воробйових було звичайне життя щасливої української родини, які кохали та виховували дітей, мріяли, будували плани. Однак 2014 рік назавжди його змінив. З початком російської агресії, Владислав був мобілізований та потрапив до складу 72-ї окремої механізованої бригади, на посаду старшини роти. «Влад навіть не допускав можливості не їхати на війну, адже розумів, що це його обов’язок. Перш за все він був людиною честі. Дуже любив Батьківщину. Навіть більш за життя», - ледь стримуючи сльози розповідає Анжела. А ще, згадує вдова, Владислав відчував, що загине. «За два дні, до відправки у зону АТО, ми з ним говорили, і він вже ніби прощався, казав, що певно не повернеться. Я просила не говорити такого і вірила, що все буде добре», - каже вдова Анжела.

Трагічну звістку про загибель чоловіка і батька, родина Воробйових дізналася з військкомату. Владислав Воробйов загинув в результаті обстрілу терористами з РСЗВ «Град» позицій наших військових у районі міста Амвросіївка, Донецької області. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Владислав Воробйов нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). А у рідній Білій Церкві він є почесним громадянином міста.

У Владислава Воробйова залишились маленькі діти та дружина, які потребують уваги та піклування. А ще, необхідно провести ремонт житла. Тож давайте разом допоможемо родині загиблого Героя.

ВОРОБЙОВА АНЖЕЛА СЕРГІЇВНА ANZHELA VOROBIOVA 4188370025524359 (Райффайзен банк Аваль)

Люди допомагають людям! Кому допомагаєш ти?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram