Небеса забирають кращих. Допомога родині загиблого Олега Банчука

Він так любив життя й тебе,

А ще любив вертатися додому.

І досі його посмішка живе,

Коли тамуєш невимовну втому.

(Уривок з віршу вчительки школи смт. Яблунця,

Ємільчинського району,

Житомирської області,

де навчався Олег Банчук )

Сльози, біль від втрати, розпач і відчай – це те, що відчувають тисячі українських дружин та матерів, коли отримують звістку, що їх чоловік та син загинув. Кажуть, що час лікує рани. Але не рани жінок, які втратили найдорожче. Так трапилося і у родині Олега Банчука, який загинув 8 серпня 2014 року, в боях поблизу с. Степанівки, Шахтарського району Донецької області

Олег Банчук проходив службу у 30-Механізованій бригаді ЗСУ, на посаді водія-механіка. Життя Олега було сповнено випробуваннями та труднощами, які він завжди впевнено долав. Після закінчення школи, Олег Банчук прийняв рішення присвятити своє життя захисту країни, підписавши військовий контракт. А з початком війни, його частина одна з перших вирушила на Схід, боронити нашу державу.

«Правду кажуть – небеса забирають кращих. Жити без мого Олега дуже важко. Завжди мене підтримував, допомагав, дуже любив нашого синочка. Як тільки є вільна година одразу йшов до нас, любив бавитись з дитиною, все робив по господарству», - згадує вдова Галина. Коли у сім’ї Банчуків трапилось довгоочікуване поповнення, Галина народила сина Олександра, доля підготувала їм чергові випробування.

Зараз вже вдова Галина зізнається, якби не підтримка з боку чоловіка, вона навряд витримала: «Сашко народився із вадами здоров’я. Голівонька була вся у гематомах, також лікарі виявили серцеві порушення. На лікування пішли десятки тисяч гривень. Олег мене постійно підтримував та допомагав. Наш синок став почуватися краще, вже почали будувати плани на майбутнє, аж раптом - війна відібрала в нас Олега».

Почувши лиху звістку про загибель Олега, односельці, знайомі та рідні родини Бойчуків, досі не можуть отямитись. Настільки важкою стала для всіх втрата Олега Бойчука. Але життя невпинно крокує уперед. В Олега лишилась дружина Галина та маленький Сашко, які потребують нашої допомоги, зокрема на лікування. Адже тепер родині доведеться вчитися жити без чоловіка, батька, який віддав своє життя за кожного з нас, аби наші діти росли в мирі і злагоді з татом і мамою.

Благодійна платформа «Люди допомагають людям», підопічними якої є родина Бойчуків, закликає допомогти дитині Героя. Адже саме дітям творити нове життя і нову країну, заради якої віддали життя кращі представники українського народу.

Банчук Галина Володимирівна, HALYNA BANCHUK

4188370023618708 (Райффайзен банк Аваль)

Люди допомагають людям! Кому допомагаєш ти?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram