Олександр Кондратюк: «В полон живим не здамся»

Родина загиблого Кіборга – Олександра Кондратюка увійшла до лав підопічних благодійної платформи прямої адресної допомоги родинам «Люди допомагають людям».

Вони познайомились на Благовіщеня. Мабуть сам Господь розпорядився познайомити Олександра з Мирославою у той день. Кохання з першого погляду... Взаємне. Справжнє. Мирослава була впевнена, що Саша саме такий ким вона піде по життю. Потім було багато чарівних побачень і вона безмежно закохалася.

Згодом весілля, перші спільні сімейні кроки, спільне життя, очікування донечки, її народження. У щасливої молодої пари народилася Ангеліна.

Саша обіцяв донечці, що всі разом вони поїдуть на море і він навчить її плавати. Вони жили як і десятки інших молодих сімей, які разом йдуть до мети, працюють, виховують дітей, відпочивають та просто радіють найціннішому – життю.

Та в Україні війна. Десятки дружин відпустили своїх коханих. Ті йшли на фронт. Йшли на захист держави та свого дому. Розуміючи, що можливо, ніколи і не повернуться. Не візьмуть на руки дитину, не обіймуть дружину, не вклоняться батькам.

Так і Олександр Кондратюк вирушив навійну, лишивши вдома кохану Мирославу та п’ятирічну доньку Ангеліну.

Під час подій 2013-14 рр. на Майдані активно виступав у ролі лікаря та волонтера. І до лав ЗСУ, на захист незалежності та цілісності України, пішов добровольцем. З 21 серпня 2014 року проходив військову службу на посаді начальника медичної служби 90 –го окремого десантно-штурмового батальйону, 81-ї бригади.

Його улюблена фраза «Я щасливчик! Зі мною ніколи, нічого не трапиться!».

Старший лейтенант медичної служби, начальник медичної служби 81-ї окремої аеромобільної бригади (90-й окремий аеромобільний батальйон) загинув 20 січня 2015 р. Під час евакуації поранених з Донецького аеропорту.

І твердив: «В полон живим не здамся». Мабуть так і сталося. Зі слів побратимів, щоб не потрапити в полон, Олександр підірвав себе із чотирма терористами.

Саша дуже любив Україну. Робив все можливе, щоб у нашій державі було краще життя. Впершу чергу сам був чесним, справедливим, відданим роботі, бо вважав що всі так мають жити. Лікарем він був не лише за професією, за покликанням душі. І разом з тим він встигав бути чуйним сином, добрим чоловіком, найкращим батьком, вірним другом. І завжди був там, де найбільше потрібен. Ціною свого життя рятував життя іншим. 

• Указом Президента України № 9/2016 від 16 січня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно);

• Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня(посмертно), нагрудний

знак "За оборону Донецького аеропорту"(посмертно), медаль "За жертовність

і любов до України"(посмертно)4

• Нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).

- Рік тому мені хотілось підірвати весь світ, щоб все змінити, щоб повернути Сашка. Я не вірила в реальність, та й по нині в неї не вірю... На жаль я не можу нічого змінити. Ніхто не може. Вічною є лише наша любов. Дякуючи Господу у мене є кого любити. Наша донечка, татусене янголятко, копія Саші. Малеча так переживає втрату, що стрес відбився на її сердечку. Вона - найцінніший мій подарунок у всьому світі,- згадує Мирослава.

А донечка Сашка, Анеліна, мріє, що татко прийде на випускний у садочок, потім - проведе до школи, у перший клас – 1-го вересня. Хоче, щоб він просто жив, щодня обнімав, носив на руках, цілував у носика і казав " моя манюня".

Родині потрібна наша з ВАМИ допомога. Тож давайте зробимо усе від нас можливе, щоб родина отримала належну турботу та піклування. Адже ми можемо поділитися своїм теплом та добротою, й тим самим зробити світ кращим.

Ангеліна, донька загиблого Кіборга часто хворіє на застуди, через слабкий імунітет, підірваний нервовим стресом після загибелі батька. До того ж у дівчинки вроджена сердечна вада. А до проблем із серцем додалися інші проблеми зі здоров’ям - мала вага, гемангеомо-капілярна пухлина на личку).

Курс первинного медикаментозного лікування дівчина вже пройшла. Зараз вона вкрай потребує психоемоційного відновлення, позитивних емоцій та відпочинку. Щоб

хвороба не прогресувала і не стала хронічною.

Приєднуйся! ЛЮДИ ДОПОМАГАЮТЬ ЛЮДЯМ! А КОМУ ДОПОМАГАЄШ ТИ?!

КОНДРАТЮК МИРОСЛАВА ПЕТРІВНА MYROSLAVA KONDRATIUK 4188370025422703 Райфайзен банк Аваль

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram