Доля офіцерської дружини

Оксані 34 роки. Вона живе своїми дітьми, намагаючись якнайкраще виховати двох діточок, що лишилися без батька. Тринадцятирічну Владиславу і десятирічного Іллю. Родині Лавренчук Оксані та її двом дітям потрібна підтримка, а також кошти на ремонт квартири,яку вони отримали від держави, як відзнаку за подвиг героя. зараз їх житло – «голі стіни». Тому родині потрібні були кошти хоча б для мінімального ремонту та меблювання.

Віталій Лавренчук
Віталій Лавренчук

Благодійна платформа «Люди допомагають людям» від щирого серця дякує усім небайдужим людям, завдяки яким нам вдалося зібрати на картковий рахунок Оксани Лавренчук необхідну суму. Завдяки цим коштам Оксана зможе відремонтувати квартиру та придбати меблі. Щоб вона та двоє її діточок жили у теплі і затишку. Кожного разу, коли допомагаючи людям, ви робите життя світлішим, даруючи добро.

Захист рідної землі нині загиблий підполковник Лавренчук завжди вважав святим обов’язком і справою честі кожного офіцера та справжнього чоловіка. І коли Донбас спалахнув вогнем війни, він не вагався. Адже розумів, що потрібен там – на Сході країни. Дружина й діти зрозуміли його вибір. Ті, хто служив з ним пліч-о-пліч, називали його «Офіцер з великої літери».

Мало бути чергове відрядження. Передова потребує фахівців, тож Віталій не зволікав. Сказав дружині, що до останнього буде виконувати свій офіцерський обов’язок, щоб не трапилося і прикриватися званнями не збирається.

Загинув Віталій 20 вересня 2014 року. Під час несення служби поблизу села Водяне Новоазовського району Донецької області, внаслідок мінометного обстрілу…

- Пригадую останній вечір перед відрядженням. Я схилила голову чоловікові на плече і сказала, що я, мабуть, найщасливіша у світі жінка. У мене все є: коханий чоловік, діти. Батьки живі. Як наврочила, - згадує Оксана Лавренчук. Для неї він і до сих пір ніби в цьому «нескінченному» відрядженні. Відчуття, що він ось-ось повернеться. Що вона почує його кроки, що постукавши у двері він знову стане на поріг їх домівки.

Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram