Як обіцяли: педіатричний десант ПДМШ "висадився" в Коцюбинському

Сьогодні медики Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова в селищі Коцюбинському під Києвом провели так званий "педіатричний десант" – профілактичний огляд місцевих дітей з особливими потребами та дітей із малозабезпечених сімей.

За словами ініціатора акції – заступника головного лікаря з питань медсестринства КМКЛ № 2 "Опіковий Центр", керівника Благодійного фонду “Крила перемоги” і ветерана ПДМШ Вікторії Крамаренко, "медики-десантники" оглянули 38 дітей, з яких 18 – з вадами розвитку. Виявлено п'ять дітей, які потребують подальшого обстеження у кардіолога – проведення УЗД серця.

"До сьогоднішнього обстеження ми йшли цілий рік, – розповіла Вікторія Крамаренко. – Адже попередня домовленість була рік тому, як і можливості огляду не тільки дітей, а й дорослих! Тепер завдяки самоорганізації батьків у рамках волонтерського проекту "Веселка" і допомозі головного лікаря Коцюбинської поліклініки Ігоря Паюка наш перший десант тут став реальністю".

Провести в Коцюбинському "педіатричний десант", аналогічний тим, які ПДМШ успішно застосовує на сході України, обіцяв і голова Наглядової ради мобільного шпиталю Геннадій Друзенко, виступаючи на відкритті в селищі "Веселкової кімнати" два місяці тому.

Разом з Вікторією Крамаренко обстеження дітей в Коцюбинському провели дитячий кардіоревматолог і лікар з функціональної діагностики Ірина Коцюбинська з "Консультативно-діагностичного центру" Оболонського району Києва, дитячий хірург Олексій Голубенко з НМУ ім. О.О. Богомольця, лікар сімейної медицини Поліна Вишинська з Коцюбинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, лікар-стоматолог Максим Макаренко, медична сестра Тетяна Якимчук з КМКЛ № 2 "Опіковий центр" і медична сестра Світлана Друзенко з КМКЛ № 1. Організаційну та логістичну підтримку медикам надали Геннадій Друзенко та водій-санітар Ігор Буйвол.

"Педіатричний десант" також привіз до Коцюбинського подарунки від благодійних фондів "Дніпровська Ініціатива" і "Крила Перемоги", в тому числі вітаміни для хворих на цукровий діабет, які передали місцевій поліклініці.

Цікаво, що голова Коцюбинської селищної ради Ольга Матюшина є конкурентом Геннадія Друзенка в проекті "Нові лідери", етапи якого щочетверга в прямому ефірі демонструє канал ICTV. "По четвергах конкуруємо – по суботах співпрацюємо", – прокоментував цей факт керівник ПДМШ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram