Добровольці-медики ПДМШ обстежують добровольців-воїнів УДА

Сьогодні група медиків Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова розпочала проведення профогляду бійців Української добровольчої армії, які захищають нашу Батьківщину від російської навали. Обстеження триватиме 10 днів і відбуватиметься безпосередньо на передових позиціях.

Фото: Надано автором

Як розповіла ініціатор місії, заступник головного лікаря з питань медсестринства Київської міської клінічної лікарні № 2 "Опіковий центр" Вікторія Крамаренко, огляди виявили багато проблем зі здоров'ям, особливо серед молоді. "Дуже багато з них мають травми ще з Майдану і початку війни".

Учора ввечері разом з Вікторією та віце-президентом ПДМШ з питань логістики Ігорем Буйволом з Києва на схід виїхали кардіолог Ірина Коцюбинська, травматолог Олексій Голубенко, парамедик Олена Мосійчук і капелан ЗСУ Максим Козачина, який попросився в команду санітаром, але, за словами Крамаренко, "буде непогано, якщо попрацює як психолог". На місці до них приєднався водій швидкої "Айболить" і голова БФ "Патріоти України" Сергій Кисельов, а також масажист Микола Дорофєєв – учень знаменитого Миколи Касьяна. Очікується, що завтра команда поповниться лікарем УЗД.

Добровольці-медики також привезли добровольцям-воїнам ліки, медичні та дезінфікуючі засоби, провізію, інший гуманітарний вантаж – "повний бус". На кожного оглянутого бійця буде заведено особисту медичну картку.

"Маршрут не дуже зручний, – каже Вікторія Крамаренко. – Ми спочатку планували об'їхати всі пункти один за одним, але на День українського добровольця 14 березня нас запросила до себе Яна Зінкевич [начальник Медичного управління та реабілітації бійців УДА], тому доведеться проїхати двома машинами зайвих 250 кілометрів".

Вікторія очікує на важку роботу через відсутність на передовій відповідних умов для проведення профоглядів. Крім того, кожного разу необхідно буде вивантажувати, а потім знову завантажувати медикаменти та обладнання. "Я ще не знаю, як воно буде. Уперше я сильно хвилююсь, бо відчуваю велику відповідальність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram