ПДМШ презентовано на Волині. Ветерани шпиталю отримали нагороди

Учора й сьогодні у трьох містах Волинської області та одному на Рівненщині медичному персоналу місцевих закладів охорони здоров’я було презентовано проект Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова. Заходи відбулися в Нововолинській міській лікарні, Ковельській та Володимир-Волинській центральних районних лікарнях та у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни, що в Клевані.

Фото: Надано автором

Президент ПДМШ Геннадій Друзенко розповів про мобільний шпиталь, правові засади його діяльності, досягнення, умови участі та роботи медиків-добровольців, відповів на запитання аудиторії. У рамках заходів також були нагороджені ветерани мобільного шпиталю. Лікар відділення анестезіології та інтенсивної терапії Волинської обласної клінічної лікарні Сергій Сівак, який також є депутатом Волинської обласної ради та організував цей презентаційний тур, отримав відзнаку «За врятовані життя». Таку саму нагороду вручили й завідувачу хірургічного відділення Волинського обласного госпіталю ветеранів війни Олександру Кругляку. У Клевані вже сьогодні завідувач відділенням реанімації, анестезіології та інтенсивної терапії Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни Олександр Левчук отримав медаль Міністерства оборони України «За сприяння ЗСУ».

Участь у заходах, які зібрали десятки медиків у кожному із закладів, також взяв віце-президент ПДМШ з питань логістики Ігор Буйвол.

За словами Геннадія Друзенка, презентації викликали неабиякий інтерес. «Сподіваємось, в результаті проведених заходів кількість волинян-пироговців щонайменше подвоїться», – сказав Друзенко.

«Ми радо презентуємо ПДМШ на запрошення наших побратимів чи адміністрації медзакладів в будь-якій точці України», – також додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram