Липнева ротація ПДМШ: пацієнти дякують і обіцяють молитися за медиків-добровольців

Згідно з індивідуальними звітами, в липні 22 медики Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова в зоні АТО надали допомогу понад 2400 цивільних і військових пацієнтів. Добровольці липневої ротації працювали в лікарнях Білокуракиного, Новоайдару, Попасної та Станиці Луганської на Луганщині, а також в евакобригадах 28-ї окремої механізованої бригади та 81-ї окремої аеромобільної бригади.

Надана медична допомога включала профілактичні огляди та консультації, хірургічні втручання, евакуації, допомогу при пораненнях, контузіях та інші види допомоги. Крім того для військових було проведено 127 занять з тактичної медицини.

За словами терапевта Оксани Кравчук, добровольці не словом, а ділом старались сприяти проукраїнським настроям населення. «Багато хворих дякували, одна обіцяла молитися за мене», – згадує Оксана.

Уже понад тиждень триває серпнева ротація ПДМШ – 29-а з часу заснування добровольчого шпиталю. Медики-добровольці (18) працюють у Новоайдарі, Попасній, Станиці Луганській та 28-й ОМБр.

Фото: зі сторінки Андрія Кукуляка у Facebook

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram