ГоловнаБлогиБлог Олексія Матюшенка

Правовий клас: даємо молоді правові знання

Для того, щоб надати молоді необхідні правові знання та сформувати кадровий резерв для правоохоронних органів та місцевого самоврядування, у нашому районі створили правовий клас. Заняття в класі дозволяють школярам краще познайомитися із професією правоохоронця.

Близько ста учнів виявило бажання навчатися у першому наборі — вони вивчали криміналістику, юридичну психологію, право, мали змогу поглянути на роботу поліції з середини. У підсумку, вісім випускників вирішили пов’язати своє життя із роботою в правоохоронних структурах і вступили у виші, пов’язані з юриспруденцією.

На минулому тижні відбулося друге відкриття правового класу на базі опорного закладу освіти Сарської СШ І-ІІІ ступенів.

Навчатимуть школярів співробітники Гадяцького відділу поліції. Вони систематично проводять профорієнтаційні заходи для випускників району та є активними учасниками форумів для педагогів і батьків.

Під час занять учні дізнаються про роботу кінологічного центру, відвідають майстер-клас з розкриття злочину за допомогою «детектора брехні» та тренінги з юридичної психології.

Я розумію, що не всі вихованці правового класу підуть працювати в правоохоронні органи, але для кожної дитини важливо знати свої права та обов'язки.

Впевнений, подібними проектами ми робимо потрібну й суспільно-важливу справу. Вірю, ми виховуємо суспільство, і якому існує правова культура і освіта.

Переконаний, що бажаючих буде ще більше! А Гадяцький відділ поліції буде забезпечений молодими енергійними офіцерами. Робимо гарну і суспільно-корисну справу - і плануємо її розвивати й надалі!

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram