ГоловнаБлогиБлог Олексія Матюшенка

Рада регіонального розвитку: від успіхів громади до процвітання країни

12 листопада в Міжнародному виставковому центрі у Києві під головуванням Президента Петра Порошенка відбулося всьоме засідання Ради регіонального розвитку.

Цього року мав честь вже втретє побувати на засіданні. Рада регіонального розвитку проводиться кожні півроку. Це той період, протягом якого можна проаналізувати здобутки і проблемні питання. І щоразу, отримуючи розгорнуті статистичні дані та факти, слухаючи доповіді управлінської еліти держави, розумієш, що країна на правильному шляху. Вона прогресує.

Фото: president.gov.ua

Рада регіонального розвитку є консультативно-дорадчим органом при Президентові України. Під час засідання обговорили питання здійснення реформ в державі, а також вирішення проблем життєзабезпечення регіонів.

До основних завдань Ради належить сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів, зокрема місцевих органів виконавчої влади, з органами місцевого самоврядування щодо удосконалення державного будівництва, напрацювання новітніх підходів у сфері регіонального розвитку.

Також на цей орган покладено функцію вироблення узгодженої позиції щодо соціально-економічного та гуманітарного розвитку регіонів, механізмів подолання диспропорцій розвитку територій, ефективного використання економічного потенціалу регіонів, підвищення їх інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності.

Якщо говорити про зміни на місцевому рівні, варто відзначити успіх реформи децентралізації. Кожна об'єднана громада отримала колосальні можливості для власного розвитку. І що найголовніше — зросли фінансові можливості, тепер кожна ОТГ має змогу вільно розпоряджатися коштами.

Нині у Гадяцькому районі дві об'єднані громади. Місто обласного значення приєднало до себе село Біленченківку, а незабаром відбудуться вибори і до третьої ОТГ. Гадяччині, як і Полтавщині в цілому, є чим пишатися. Ми активно працюємо над розвитком інфраструктури та реформуванням соціальної сфери.

Також на Раді регіонального розвитку відверто говорили і про проблем. Порушували болюче питання — ціни на газопостачання. Цього року ціна зросла на майже на чверть, але держава захищає населення, надаючи адресну допомогу - субсидії. Тому, за дорученням Президента України Петра Порошенка, кожна райдержадміністація та управління соцзахисту зобов'язується допомогти людям, які хочуть оформити субсидію.

На засідання Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що кошти, викрадені колишнім урядом Віктора Януковича та підприємства повернуті державі.

За рахунок повернутих грошей зараз будуються нові амбулаторії, зокрема три — в Гадяцькому районі. Ремонтуються дороги, а це 16 мільйонів з держбюджету на капітальний ремонт дорожнього полотна.

Я впевнений, країна на правильному шляху. Вірю, що громади й надалі будуть успішно розвиватися,а рівень життя в країні поступово ставатиме кращим.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram