Як будувати сучасні дороги: приклад Гадяччини

Мільйони українців мріють про сучасні, а головне безпечні та комфортні автошляхи. Ми добре розуміємо, що вирішити проблему знищених доріг, що десятками років не бачили капітального ремонту, за рік чи за два — практично неможливо. Для будівництва якісних автошляхів потрібен час і капіталовкладення. Але на прикладі закордонного досвіду ми пересвідчуємося, що при правильному підході і впровадженні інноваційних сучасних технологій — вирішити проблему з дорогами в Україні — реально.

У Гадяцькому районі нині триває ремонт доріг. Наше завдання — прокласти сучасні автошляхи, що будуть зручними та безпечними для громадян. Майже щотижня ми оприлюднюємо перед мешканцями району детальні звіти про хід проведення ремонту дорожнього покриття. Все це робиться для того, щоб люди знали: де і як ведуться ремонти доріг у Гадяцькому районі.

Зараз триваэ ремонт доріг на території Мартинівської громади. За допомогою двох сучасних автомобілів — УЯР і “Штрасмаєр” ремонтуємо за допомогою повітряно-струменевого методу дорогу державного значення Т-17-05 — Лохвиця-Гадяч-Охтирка-КПП Велика Писарівка, яка проходить через Мартинівку.

Фото: надане Олексієм Матюшенком

Нова технологія ремонту автодоріг діє по наступному принципу: щебінь подається за допомогою гнучких шнеків та змішується з емульсією. Сама ж емульсія подається в робочу зону насосом, що приводиться у рух гідромотором. Інтенсивність подачі емульсії регулюється з пульта керування. Щебені змішується з емульсією в робочому органі машини і подається в ремонтовану яму на дорожньому покритті. Керування машиною здійснюється з пульта, змонтованого на робочому органі.

Я вважаю, що застосування сучасних технологій — це шлях до покращення і швидшого просування ремонтних робіт. А використання сучасної техніки та передових технологій дозволяє мінімізувати людську працю, а також не залучати до ремонтних робіт додаткову техніку. Перш за все ми випробували нову техніку на дорогах: Гадяч — Опішня, Гадяч — Мартинівка і Гадяч — Сари.

Лише спільною працею із використанням сучасних технологій ми здатні зробити набагато більше для покращення якості доріг у Гадяцькому районі. Адже маємо покрокову стратегію і досвід використання сучасних технології та матеріалів. Впевнений, що спільними зусиллями крок за кроком приведемо українські автошляхи до ладу. Наша мета — зробити сучасні дороги, якими буде комфортно і безпечно користуватися нашим людям!

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram