ГоловнаБлогиБлог Олексія Матюшенка

Гадяцькі школярі отримають інтерактивні дошки

На Заході практично у всіх навчальних закладах використовують інтерактивні засоби навчання, у той час як в Україні тільки починають освоювати цю технологію. Тому одним із пріоритетних завдань для нас є технічна модернізація закладів освіти Гадяцького району. Поступово наближаємо наших учнів до рівня навчання столичних дітей. Ми дбаємо, щоб учні наших шкіл мали усі необхідні засоби навчання, які мають школярі великих міст України, таких як Львів, Дніпро, Київ, Одеса.

Фото: Александр Рудоманов

Сучасна школа — це не тільки сучасні педагоги, але й новітня інтерактивна техніка. У рамках проекту «Нова українська школа», який реалізується в Україні, до 1 вересня ми плануємо оновити навчальні кімнати, а також встановити 8 інтерактивних комплектів «Розумничка» у навчальних закладах району. У набір входять: інтерактивна дошка, проектор і дидактичні матеріали в електронному форматі. Вже закуплено інтерактивні дошки – для Сарівської, Лютенської та Рашівської шкіл.

Без інтерактивного оснащення навчальних кімнат ми не можемо говорити про повноцінне навчання школярів. Я сам переконався в тому, що сучасний технічний прогрес дозволяє викликати бажання вчитися у дітей, а не навіює апатію до знань. Мав змогу особисто презентувати та протестувати інтерактивну дошку «Розумничку» в Петрівсько-Роменському навчальному закладі: виконав маркером шкільні завдання на «розумній» дошці. До речі, писати по ній можна будь-яким непрозорим предметом і, навіть пальцем руки.

«Розумничка» миттєво відтворює дії у комп’ютері, дає можливість вносити корективи, робити кольорові позначки та коментарі, а також зберігати матеріали уроку для подальшого використання. Ще однією її перевагою є те, що одночасно на дошці можуть працювати 8 учнів.

Хоча, у Петрівсько-Роменській школі, ми встановили дошку наприкінці навчального року, на мою думку – це плюс, так як школярі з нетерпінням чекатимуть нового навчального року, щоб сісти за парти й розпочати інтерактивне навчання з «розумною» помічницею.

Я вважаю, що подібна дошка має бути у кожному навчальному закладі. Ця «розумна» річ не лише дає багато можливостей для вивчення шкільного матеріалу, але й гарний стимул для навчання дітлахів та для саморозвитку вчителів. Наші діти повинні йти в ногу з часом, а наше завдання – створити умови для сучасного, цікавого й інтерактивного навчання.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram