ГоловнаБлогиБлог Олексія Матюшенка

Сучасний розвиток міст в Україні: яким він має бути?

Від того, настільки керівники громад зможуть правильно і раціонально використовувати ресурси для розвитку — державні, міжнародні, фондові, бізнесові — буде залежати розвиток об'єднаних громад, а відтак і всієї країни в цілому.

Нещодавно я відвідав XIII щорічну конференцію малих міст України “Ресурси: пошук та ефективність”, що відбувалася 15-16 травня у Києві. Мета конференції — акумулювання і поширення інформації для об'єднаних територіальних громад. А також — створити платформу для обміну корисним досвідом та співпрацею з інвесторами.

Фото: надане Олексієм Матюшенком

Відсутність стратегії — основна проблема українських міст

На думку засновника Фонду інновацій та розвитку Георгія Вашадзе, основна проблема українських міст — це відсутність довготривалого стратегічного планування. А ще — завелика кількість пріоритетів, які ставлять перед собою керівники громад. Як відомо, неможливо подужати все одночасно і бути задоволеним результатом своєї роботи. Непевно, що лідер має визначити, насамперед, для себе, яким він бачить своє місто у найближчі кілька років, і йти до цієї мети.

Якщо весь час приділяти лише вирішенню поточних проблем, які накопичуються щоденно, то не буде часу для планування, приміром, на найближчі п'ять років. Це гальмує розгляд і вивчення потенціалу міста, а також залучення ресурсів, які змогли б зробити це місто комфортним і успішним для життя громадян.

Директор Фонду інновацій та розвитку Роман Яковлєв розповів про сучасні технології Blockchain (блокчейн), які сьогодні є найнадійнішим способом захисту особистих даних.

На конференції, я мав чудову нагоду не лише перейняти досвід та дізнатися багато корисної інформації, що дасть змогу реалізовувати у Гадяцькому районі нові проекти, але й поділився нашими напрацюваннями у сфері медицина, а саме — запровадженням системи “Електронний пацієнт”, що об'єднала весь район, в електронному полі, у єдину налагоджену структуру.

На конференції мав можливість розповісти про можливості, які відкрилися перед мешканцями Гадяцького району після запровадження телемедицини у нашому районі.

Особисто для мене відвідати подібний захід означає — перейняти досвід колег та поділитися напрацюваннями нашого району. А нам є про що говорити, адже ми зробили неможливе — об’єднали весь район в єдину електронну мережу, а це — комфорті і якісні медичні послуги для усіх мешканців району.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram