ГоловнаБлогиБлог Олексія Матюшенка

“Безпечний район”: Полтавщина стане кращою в електронній безпеці!

Полтавщина краща в електронній медицині, буде кращою і в електронній безпеці. Ми довгий час працювали над впровадженням у життя проекту “Безпечний район”. І всі наші зусилля не марні. “Безпечний район” уже отримав схвальні відгуки від жителів району.

Фото: Надано автором

Що собою являє проект “Безпечний район”?

Одним із вагомих факторів, які допомогли втіленню проекту у життя — Інтернет-покриття. Гадяцький район на 100% забезпечений покриттям Інтернет, а це в свою чергу допомагає запускати новітні програми та сервіси.

“Безпечний район” - це назва проекту, який включає в себе майже 100 камер відеоспостереження, що розташовані у ключових точках транспортних напрямків Гадяччини і стежать за ситуацією на вулицях і дорогах населених пунктів. Це унікальна система відеоаналітики, яка дозволяє оперативно відстежувати ситуацію й аналізувати дані.

Вся інформація із камер зчитується на центральний пульт у райвідділ поліції, завдяки чому правоохоронці можуть миттєво відреагувати на виникнення надзвичайної ситуації. Також відео потрапляє на сервер відділу аналітики - тут можна обробити потрібний масив інформації і відтворити, для прикладу, обставини ДТП чи встановити особливі прикмети людини, яка скоїла правопорушення.

Вся ця система відеоаналітики заточена не лише під районне управління Нацполіції, а й Єдиний центр безпеки. Саме сюди через кол-центр надходять запити про допомогу, а також увесь масив інформації. Цілодобово кожен мешканець району може зателефонувати і одержати необхідну допомогу.

За яким принципом працює система?

Для того, щоб мати уявлення про принципи роботи і можливості програми “Безпечний район”, я наведу кілька прикладів.

Наприклад, вам треба вирахувати злочинця за особливими прикметами — одягом, фактурою і таке інше. Варто задати ці параметри в систему, і з масиву відеоінформації буде знайдено відповідний об’єкт.

Або, якщо, приміром, свідок злочину запам'ятав хоча б одну цифру чи літеру автомобіля підозрюваних, ми за допомогою системи можемо швидко вирахувати автівку та простежити за нею за допомогою камер спостереження. Система автоматично архівує всі номери автотранспорту, які потрапили в її поле зору для безстрокового зберігання.

Система відеоспостереження Гадяцького району підключена до загальної мережі відеоспостереження по Полтавській області, а та, в свою чергу, - до загальноукраїнської системи.

Це дає змогу при вчиненні тяжкого злочину, маючи орієнтування на автомобіль, відстежувати пересування його територією країни - реагувати оперативно та діяти на упередження по можливому маршруту пересування злочинців своєчасно вживаючи заходів по їх затриманню. Окрім того, система допомагає в пошуку викрадених автівок.

Переваги системи “Безпечний район”

По-перше, це запобігання злочинам і правопорушенням. Перш ніж піти на правопорушення злочинець подумає чи варто це робити, адже за допомогою цілодобового відеоспостереження не вдасться оминути покарання.

По-друге, зростає кількість розкритих, і тому числі по гарячих слідах, злочинів. Відеоспостереження надає неабияку підтримку в роботі правоохоронців, як один з елементів оперативно-розшукових дій.

По-третє, мешканці району відчувають себе у безпеці, а це найголовніше для нашої команди. Наша команда працює далі над тим, щоб мешканцям Гадяччини жилося безпечно і спокійно.

На досягнутому ми зупинятися не збираємося, і плануємо створити ще не один проект, який буде покликаний турбуватися про безпеку і комфорт наших мешканців. Я переконаний, що спільними зусиллями нам вдасться навести лад і забезпечити надійний захист для наших людей.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram