​На що витрачають кошти владні органи Рахова?

Оскільки взимку я відпочивав в Рахові, я вирішив подивитись, що цікавого закуповують владні органи Рахова та району, а саме: Рахівська райрада (РРА), держадміністрація (РДА) та Рахівська міська рада (РМР).

Всі кошти та дати оплат владних органів Рахова йдуть за вересень-січень, тобто за повні чотири місяці та частину січня.

Рахівська міська рада
Фото: ukrkarta.info
Рахівська міська рада

В січні майже нічого не закуповували, тому я зосередив свою увагу на 2015 році.

Інформація розміщена у вільному доступі на єдиному порталі використання публічних коштів, який я і використав у своєму розслідуванні.

Промоніторивши всі оплати, я помітив те, що по РРА,РДА і РМР, як правило, йде чіткий розподіл постачальників товарів і послуг.

Проаналізувавши закупки даних контор, я звернув увагу на наступні речі:

1) Перевезеннями людей постійно займається ПП Барон.

2) Освітленням Рахова – ПП ДАН В.І та ПП ДАН А.О

3) Господарськими товарами, котрі закуповуються для Рахова – ФОП Гачко.

4) Канцелярія райради та міськради купується у ПП Бендак

5) Трошки дивних закупок, які я не дуже впевнений, що потрібні місту.

Роздивимось ці пункти детальніше.

По першому пункту. Перевезення здійснювало ПП Барон.

За чотири місяці за перевезення людей РДА сплатила 69577 гривень за 9 сплат, з яких 4 оплати - на суму 55360 грн приватне підприємство отримало за перевезення за програмою патріотичного виховання молоді, формування здорового способу життя.

Швидше за все, даний перевізник вибраний районною державною адміністрацією для етапування призовників до призовної дільниці, адже запланована сума за перевезення на 2016 рік складає 99 тисяч гривень.

Дві оплати на загальну суму 3817 грн було за програмою реформування закладів для дітей сиріт. (Розпоряджень та програми на сайті Рахівської РДА я не знайшов)

Дві оплати на загальну суму в 5400 грн за програмою розвитку туризму рекреації

Одна з трансакцій
Одна з трансакцій

Одна з трансакцій
Одна з трансакцій

Одна оплата на 5000 грн за програмою правової освіти населення.

Другий пункт – освітлення Рахова. Звернув увагу, бо часто відбувались оплати.

Міськрада Рахова укладала угоди на закупівлю електротоварів з класифікатором «Благоустрій міст» лише з ПП ДАН В.І та ПП ДАН А.О на загальну суму в 85532грн. Було зроблено 6 оплат, при цьому детальної інформації про «електротовари» немає. Надіслані запити на публічну інформації, чекаю відповіді.

Окремо зазначу про купівлю, яка не врахована в 85 тисячах - 36999 грн у ДАН А.О. закупка гірлянд та іграшок. Класифікатор – благоустрій. Разом з тим дата укладання договору і оплата(29 і 30 грудня відповідно) відбулась вже після встановлення новорічних ялинок у місті.

Третій пункт, на який я звернув увагу, – це купівля господарських товарів у ФОП Гачко М.М. Три оплати на загальну суму в 29484. Знову таки, дані оплати йдуть без деталізації, які саме господарські товари закуплені.

Також у даного ФОП було закуплено бойлер для забезпечення діяльності міськради. Без вказання марки та характеристик. Погугливши, я знайшов приблизно за таку суму бойлер на 80 літрів води.

Питання у мене виникає наступне: робітники міськради приймають ванну в робочий час чи після?

Четвертий пункт - канцелярія Рахівської районної ради та РДА, яка фактично незмінно закуповується у одного і того ж підприємця Бендак Н.Ю. Щоправда, в одних звітах йде як ФОП, в іншій - як ПП.

Міська рада закуповує канцелярію також у двох постачальників: ПП Бендак М.В. і ФОП Бендак Н.Ю. Загальна сума закупівель владних організацій Рахова складає 86334 грн. При цьому найбільші оплати на суму в 16000 та 11316 грн здійснювалось в кінці року - 29 грудня.

І, знову таки, без жодної деталізації, які канцтовари були закуплені.

Ну і найцікавіші закупки за вересень-грудень 2015 року, на мою думку, були наступними:

Вищезгаданий бойлер для міськради за 2910 грн.

Оплата РМР 01.12.2015 року електричних плит без вказання кількості на суму 24736 гривень для дитячих садочків. Приблизно по 8 тисяч гривень на дитячий садочок. Або це дуже дешеві закуплені електроплити, або знову таки. Не вказано ні технічних характеристик, ні марки плит, які закуповувались. Запит надіслано.

РСР витратило 10000 гривень на господарські товари на благоустрій міста, але так само без вказання що саме було закуплено.

Здивувала. вже вищезазначена, закупка гірлянд та іграшок на 36999 грн у ДАН А.О. Класифікатор – благоустрій. Разом з тим, дата укладання договору і оплата (29 і 30 грудня відповідно) відбулась вже після встановлення новорічних ялинок у місті.

На 16000 грн РМР закупила обрізну дошку для благоустрою міста.

22.09 Рахівська РДА по програмі розвитку туризма закупила на 10000 гривень термобілизну. Цікаво, кому з туристів вона дісталась?)

На 18900 грн закуплені металопластикові штульпові двері. Класифікатор –інші видатки. І, знову таки, дана закупка зроблена в кінці року – 29.12.2015 року

На квіти за 4 місяці було витрачено 6580 гривень та 3537 гривень на коврову доріжку. Сподіваюся, не червону. ;)

Одна з транзакцій за квіткову продукцію
Одна з транзакцій за квіткову продукцію

Загальна сума дивних закупівель владними органами Рахова становить близько 129932 бюджетних коштів, за моїми підрахунками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram