2016-2017. Новорічні роздуми під час стрімкого піке

Шановні панове офіцери, вельмишановні дами – члени реально діючих громадських організацій і не провладних та неолігархічних політичних партій!

Ми з Вами разом прожили дуже не простий, як для України в цілому, так і для наших організацій 2016 рік, це нажаль, ще один рік втрачених можливостей, нездійснених надій та реальних втрат.

Фото: Макс Требухов

Позитивні зміни в країні чомусь не відбуваються, народ зайняли Європейськими тарифами та цінами, вітчизняними субсидіями та обіцянками про краще майбутнє.

В країні панує дилетантизм, ключові посади на вищих щаблях влади займають «дивні» люди, в результаті чого покращення, якого всі так чекали ще з часів домайданівських «папєрєдніков» - не відбувається.

Правоохоронна система заведена в ступор, реальної протидії злочинності не має, ніхто на території нашої країни не почуває себе захищеним, навіть заможні, публічні люди та ті, що при владі. Стрілянина та майже військові дії в наших містах та селах вже нікого не дивують, панують рейдерство та повний «бєспрєдєл».

Єдина система спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю в державі знищена, спеціальної структури, яка б комплексно відслідковувала ситуацію в організованому злочинному середовищі високого рівня та впливала на нього, в країні зараз просто не існує. Вітчизняні та заморські мафіозі почувають себе в Україні більш ніж комфортно.

Війна на сході країни вже давно перейшла в окопну стадію, про військову перемогу над «відв’язаною» Росією влада вже навіть не говорить, а про хорватський сценарій повернення Криму та окупованої частини Донбасу народ тільки мріє. Лунають мантри про безальтернативність Мінського формату, а де ж Будапештський?

Займатися малим та середнім бізнесом у нас зараз це майже подвиг, навіть закрити не працююче підприємство не реально. Але за те що воно на папері існує треба платити. Ті вітчизняні відчайдушні підприємці, що ще намагаються в цих умовах працювати, «забиті» податками, штрафами, ростом цін на пальне та інші енергоносії, а ось купувати їх продукцію та послуги вже нікому, люди витрачають кошти тільки на саме необхідне. Внутрішній ринок здувається. Законодавство та інші підзаконні акти змінюються навіть вночі і тільки в негативну для бізнесу сторону.

Громадським організаціям, а це без перебільшення найактивніша частина громадянського суспільства, теж придумали заняття - вишикували в черги до органів держреєстру і податкової інспекції та дуже наполегливо змусили внести в статути деякі тривіальні пункти, які і до цього в різних варіаціях були в статутах майже у всіх неприбуткових організацій. А це місяці роботи.

Про політичні партії теж не забули - спустили зверху безглуздий звіт, форма і зміст якого не витримує ніякої критики. Якщо його вимоги виконувати в повному обсязі, то про якусь там політичну діяльність треба просто забути. В кінці кінців живими поки що, схоже, залишаться тільки п’ять партій - тих, що в парламенті, які, правда, не забули виділити собі з держбюджету біля півмільярда гривень на поточну діяльність, а іншим тільки Звіт! Попереду ще й незалежний аудит партій, невідомо за чий кошт.

Для чого це все робиться одному Богу відомо, але точно не на користь звичайних людей! Хто у владі чим думає, не зрозуміло.

А по переду 17-й рік, хто вчив історію КПРС цю тему ще пам’ятає, але ще одна така ситуація в Україні, це вже фарс, який може погано закінчиться. Вороги тільки цього і чекають.

Звісно було й багато чого позитивного, в цьому складному високосному році – і наші численні зустрічі на різноманітних заходах, і соціальні акції для сімей наших загиблих Героїв, і волонтерська діяльність, і активна міжнародна діяльність за сприяння наших однодумців в прогресивних країнах, і вдала участь у виборчих компаніях і це все не просто справи, а більше для душі.

В Новому 2017 році дуже хотілося б бачити більше позитиву в житті в цілому та результативності у діяльності громадських організацій та звичайних політичних партій, а всім членам наших організацій побажати здоров’я, добробуту в родинах, особистих успіхів і великих здобутків в громадсько-політичній діяльності та багато чого доброго і вічного.

З Новим роком Вас, шановні колеги!

І нехай всі Ваші мрії здійсняться в Новому році!

Олександр Давиденко Олександр Давиденко , Президент Международной ассоциации офицеров специальных подразделений по борьбе с организованной преступностью "ЦЕНТР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram