ГоловнаБлогиЦифра тижня

На 27,4% скоротилося споживання вугілля енергетичними станціями в Україні за перші сім місяців 2017 р.

В Україні на 27,4% (4 млн. 885 тис. т) скоротилося споживання вугілля енергетичними станціями за перші сім місяців 2017 р., порівняно з відповідним періодом минулого року. Про це свідчать дані Держстату.

За оприлюдненими раніше даними профільного міністерства, за підсумками року падіння обсягів споживання вугілля очікується на рівні 16,2% порівняно із 2016 р.

На думку експерта ІСЕД з питань енергетики Андріана Прокіпа, скорочення споживання вугілля значною мірою пов’язане зі скороченням його видобутку, перш за все, за рахунок зупинки роботи шахт на неконтрольованих територіях. Так, за перші сім місяців поточного року видобуток вугілля скоротився на 12,2%, порівняно із аналогічним періодом 2017 р.

«Сьогодні немає підстав очікувати надзвичайних ризиків для проходження країною опалювального сезону, адже енергетичні потреби покриваються за рахунок й інших видів палива та енергоносіїв. Крім того, енергогенераційні компанії законтрактували обсяги постачання енергетичного вугілля з-за кордону, що повинні повністю покрити очікуваний дефіцит», - пояснив експерт.

Експерт додав, що ймовірність зриву опалювального сезону низька, оскільки пік споживання вугілля тепер припадає не лише на осінньо-зимовий період, але, через активне використання кондиціонерів, й на літні місяці, які вітчизняна енергетична система пройшла без перебоїв.

Матеріал підготували експерти ІСЕД

Цифра тижня Цифра тижня , Спільний проект ІСЕД та LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram