ГоловнаБлогиЦифра тижня

37% мешканців обласних центрів не виїжджали до інших регіонів України протягом останніх п’яти років

Щоп'ятниці на LB.ua - новий блог "Цифра тижня" від Інституту суспільно-економічних досліджень (ІСЕД).

Найменш мобільними виявилися мешканці Сум та Сєвєродонецька, тільки 30% яких залишали свій регіон. Натомість, наймобільнішими були жителі Хмельницького, Тернополя, Рівного, Івано-Франківська та Києва – понад 70%. Про це свідчать дані Третього всеукраїнського муніципального опитування.

«В Україні, як і в усьому світі, більшу частку в туризмі займає внутрішній туризм. За даними Всесвітньої туристичної організації (UNWTO), 83% від загальної кількості подорожей у світі становлять подорожі в середині країн. Внутрішній туризм більш популярний через те, що він економніший і дає можливість подорожувати на короткі періоди з більшою кількістю членів родини. Крім того, подорожуючи в середині країни у людей немає істотних мовних та культурних бар’єрів», – зауважила заступник директора Інституту суспільно-економічних досліджень Крістіна Аврамченко.

Опитування також показало, що тільки 17% мешканців обласних центрів за останні п’ять років бували у Європі. Найактивніше до ЄС подорожували жителі Запоріжжя та Івано-Франківська – понад 30%. Натомість, понад 90% жителів Сєвєродонецька, Сум, Кіровограду, Маріуполя, Харкова, Житомира та Дніпра за цей період в Європі не були жодного разу.

Крім того, тільки 20% жителів обласних центрів за останні п’ять років відвідували країни СНД і 16% їздили на курорти за кордон. Цікаво, що жодного разу в країнах СНД за цей період не були понад 98% жителів Ужгороду.

Опитування проводила соціологічна група «Рейтинг» на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI).

Цифра тижня Цифра тижня , Спільний проект ІСЕД та LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram